RU  UA

Медведєв лютує: що означають ядерні погрози РФ і яка ситуація на фронті

Заяви заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва та ядерний шантаж представників російської влади говорять про те, що у Кремлі серйозно побоюються успішних наступальних дій Збройних сил України, але говорити про повну деморалізацію противника поки що зарано.

Про це в ефірі "Апострофа TV" розповів військовий експерт Валентин Бадрак.

Читайте також: Протидія російським "Ланцетам": названо "екзотичне" озброєння, яке може бути ефективним

"Вчорашні заяви Медведєва, в яких він погрожував в черговий раз ядерною зброєю, вказують на те, що контрнаступ ЗСУ йде успішно. У Кремлі дуже побоюються подальшого активного просування наших військ. Але не можна вважати, що ворог уже повалений. В росіян є ресурси і промислова база, на якій вони можуть виробляти необхідні озброєння. Тут не варто недооцінювати ворога, який навчається на власних помилках, а намагається, наскільки взагалі для них це можливо, враховувати сучасні технологічні тенденції. Особливо щодо виробництва та використання БПЛА”, - зазначив Бадрак.

За його словами, навіть Лукашенко вже розуміє, наскільки дрони можуть бути ефективними, наскільки вони можуть виснажувати ППО противника. БПЛА коштує близько 40-50 тисяч доларів, а для його знищення використовують ракети вартістю мільйони доларів.

"Дехто не вірив, але росіяни налагодили виробництво "Ланцетів". Також йде розвиток виробництва "шахедів" у Росії та Білорусі. Якщо війна затягуватиметься, то, швидше за все, Мінськ передаватиме ці БПЛА росіянам. Частково тут причина в тому, що Захід не наважився йти на повну технологічну ізоляцію РФ. Навесні Велика сімка планувала розглянути питання про повну заборону на постачання до Росії, але це питання в черговий раз відклали. В нас тут тільки один варіант - максимально швидко та ефективно нарощувати виробництво БПЛА, ракет і боєприпасів у себе", - наголосив Бадрак.

Як відомо, раніше Дмитро Медведєв пригрозив застосуванням ядерної зброї у разі успіху ЗСУ.

"Наші Збройні сили, відбиваючи контрнаступ колективного ворога, захищають громадян Росії і нашу землю. Але, крім цього, вони запобігають світовому конфлікту. Адже якщо уявити, що настання "укробандерівців" за підтримки НАТО вдалося і вони відтяли частину нашої землі, то нам довелося б, через правила указу Президента Росії від 02.06.2020, піти на використання ядерної зброї. Іншого виходу просто не залишиться", - заявив Медведєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Кабмін виділив 40 мільярдів гривень на виробництво українських безпілотників.

Вас також може зацікавити:

Україна має перешкодити масовому випуску дронів у РФ: експерт пояснив, як вирішити проблему з атаками

В Україні запустили в серійне виробництво власний БПЛА Sirko: фото та характеристики

"Ілон не впорався із завданням": Медведєв влаштував істерику через блокування акаунту в Twitter