RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

В Україні запустили в серійне виробництво власний БПЛА Sirko: фото і характеристики

Крім безпілотників, які ЗСУ отримують від західних партнерів, в Україні розпочалося серійне виробництво безпілотного авіаційного комплексу Sirko, розробленого харківськими інженерами.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на коментар голови наглядової ради ТОВ "Науково-виробнича компанія Skyassist" Ігоря Криничка на презентації БПЛА українського виробництва "Люті Пташки Демо День".

Читайте також: Україна має завадити масовому випуску дронів у РФ: експерт пояснив, як вирішити проблему з атаками

"Нарешті можемо сказати, що серійне виробництво ми вже запустили. І зараз воно продовжується", - сказав Криничко.

Він зазначив, що вдалося налагодити контакти з виробниками комплектуючих і не лише китайськими, а й ізраїльськими, канадськими, тайванськими та іншими. За словами Криничка, близько тижня тому комісія від Міноборони України ухвалила рішення дозволити експлуатацію БПЛА Sirko у військах.

"Наразі йде кодифікація. На мою думку, у держави в цих умовах не все гладко, але я бачу, що робота йде в цьому напрямку дуже ретельно", - зазначив він.

Варто наголосити, що про державну закупівлю поки не йдеться, комплекси закуповують для військових за волонтерські кошти. Розробники збирають відгуки про практичне використання дрона.

"Говорять "все клас, все добре", але є і такі відгуки - це не для інженерів, не для конструкторів. А от коли мені дзвонять і кажуть, "а ось так було б краще, а можна додати це?" Це необхідно, це мотивація для нас. Ми працюємо, удосконалюємося. За кілька тижнів представимо вже Sirko 2", - розповів він.

Також Криничко повідомив, що БПЛА здатний знайти ворожу позицію на відстані 65 км і повернутися назад. А в радіусі 25 км від оператора безпілотник здатний передавати потокове відео. Один дрон коштує кілька тисяч доларів. Протягом червня для підрозділів ЗСУ відвантажили близько сотні комплексів. При цьому потужності дозволяють виробляти 800-1000 на місяць. Він додав, що компанія продовжує розробляти ударну версію безпілотника.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Криму знову трапилася "бавовна" - пошкоджено 4 адмінбудівлі окупантів.

Вас також може зацікавити:

"Мамусю, треба звалювати звідси-2": на військовому аеродромі в Криму вибухи, окупанти задіяли ППО, фото

Військовий аеродром у Рязанській області відвідала "бавовна": окупанти заявили про удар

Росія нарощує виробництво дронів: Ігнат розповів про збитий БПЛА з новим маркуванням