RU  UA

Україна має завадити масовому випуску дронів в РФ: експерт пояснив, як вирішити проблему з атаками

Росія збирається наступного року налагодити власне виробництво дронів - аналогів іранських "шахедів". У зв'язку з цим Україна не повинна допустити створення такого заводу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний аналітик, експерт з ракетного озброєння Олександр Кочетков.

Читайте також: Атака на Одесу: з'явились фото зруйнованих зернових терміналів та портової інфраструктури

За його словами, зараз існує певна ядерна угода між Росією і Іраном - РФ допомагає в ядерній програмі, а Іран розплачується не грошима, а безпілотниками. Але він не постачає їх повністю в зборі, а у вигляді великих запчастин. В Росії їх складають, додають назву "Герань", і в результаті виходить "російський" безпілотник. Це не так серйозно, як факт можливої появи підприємства з повноцінного виготовлення безпілотників.

"І це не заважає Ірану публічно заявляти, що він поважає територіальну цілісність України, бо йому якось треба вирішувати з цивілізованим світом проблеми, які в нього є, торгувати нафтою, на якій тримається безпосередньо життя всього Ірану і, головне, його верхівки. Тобто звертати на це особу увагу не треба. Важливо, що в Росії збираються і, мабуть, таки зроблять наступного року – власне виробництво чогось схожого на ці "Шахеди", або інші модифікації дещо краще. Ось тут є проблема, і треба певним чином не допустити того, щоб цей завод був створений", - зауважив експерт.

З іншого боку, росіяни почали достатньо багато і закуповувати китайські дрони побутового призначення. Їх також переробляють, допрацьовують, модернізують і використовують на фронті як ударні і розвідувальні дрони. Крім того, вони налагодили виробництво в три зміни "Ланцетів".

"Ланцет – це безпілотник-камікадзе, який діє поблизу фронту на відстань до 100 кілометрів, і ці "Ланцети" дошкуляють нашим військам достатньо серйозно. Тому там треба – і це робиться – щоб працювала зенітна артилерія саме проти безпілотників. "Гепарди", Skynex – це дуже гарно працює", - Олександр Кочетков.

Раніше "Апостроф" писав, що 19 липня Росія влаштувала масовану атаку ракетами "Калібр" і іранськими "шахедами", а Одеса пережила наймасовішу атаку.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ масово роздають квитки на Кобзона і утилізують ворожу техніку: оновлені дані Генштабу

Сили оборони активно просуваються на півдні і зайняли майже всі панівні висоти у Бахмута: звіт ISW та карти

ЗСУ відбили 20 ворожих атак, на Куп’янському напрямку тримають міцну оборону - Генштаб