RU  UA

Росіяни імітують наступ: що відбувається на Куп’янському напрямку і чи є шанси у ворога

Якщо говорити про ситуацію на лівому березі річки Оскол, то деяке просування ворога на Лімано-Куп'янському напрямку не є настільки критичним, тому що для виходу на лівий берег окупанти мають вийти на Лиман, захопити Борову та Куп'янськ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач гурту "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте: ЗСУ просунулися на двох напрямках і закріплюються на досягнутих рубежах: зведення Генштабу

Все, що зараз відбувається – це імітація наступальних дій, які нещодавно спостерігалися у напрямку до Борової, зазначив Олександр Коваленко.

"Вони тоді захопили кілька сіл, але потім змушені були звідти відступати. У ворога не вистачало ресурсів для утримання цього плацдарму. Цікаво, що тоді вони насамперед використовували танки, і за ними йшли мотострілецькі підрозділи. Хоча це неправильна тактика – має бути навпаки. Це говорить про те, що росіяни хотіли максимально швидко захопити Борову і вийти на лівий берег Оскола, але це не вдалося", - нагадав він.

Також експерт додав, що ворог намагався вийти на лівий берег Оскола ще на початку 2023 року та хотів вийти до 24 лютого, що було б для росіян знаковою подією. Але через брак ресурсів окупантам цього не вдалося.

Нагадаємо, що Польща перекинула бойові вертольоти до свого кордону з Білоруссю через загрозу нападу бойовиків російської ПВК "Вагнер".

  • Вас може зацікавити:

Під Бердянськом в окупантів "бавовна": всі подробиці про вибухи

Окупанти "салютують": відео і подробиці "бавовни" в Токмаку і біля Бердянська

Російські ДРГ за місяць чотири рази намагались прорвати кордон на півночі