RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

ЗСУ просунулися на двох напрямках і закріплюються на досягнутих рубежах: зведення Генштабу

Російські окупанти протягом доби, 3 серпня, продовжили завдавати ударів по території України. Знову застосували іранські ударні безпілотники "Shahed-136/131".

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ збили російський Ка-52: на борту був офіцер із "великими погонами", фото

Зазначається, що всі 15 ворожих дронів українці знищили. Окрім того, Росія завдала один ракетний удар, 47 авіаційних ударів. Також здійснили 23 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Є постраждалі серед мирного населення.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів залишається високою.

Ситуація на фронті

Волинський та Поліський напрямки: оперативна обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань не фіксують.

Сіверський та Слобожанський напрямки: авіаударів завдано по районах Ветеринарного та Веселого Харківської області; мінометних та артилерійських обстрілів завдано по близько 30 н. п., серед них Карповичі та Тимоновичі на Чернігівщині; Бачівськ, Вишеньки, Волфине, Кіндратівка, Покровка на Сумщині та Уди, Тернова, Плетенівка, Охрімівка, Вільхуватка у Харківській області.

Куп’янський напрямок: завдано противником артилерійських і мінометних обстрілів по населених пунктах: Петропавлівки та Кислівки. Ворог завдав авіаударів по н.п. Одрадне, Западне, Петропавлівка та Подоли Харківської області.

Лиманський напрямок: артобстрілів зазнали такі н. п. - Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Торське на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ЗСУ стримують противника в напрямку південніше та південно-східніше Іванівського. Від ворожих артобстрілів постраждали понад 15 н. п., зокрема, Роздолівка, Маркове, Богданівка, Іванівське, Біла Гора та Нью-Йорк на Донеччині.

Авдіївський напрямок: росіяни завдали авіаудару в районі Авдіївки. Противник здійснив безуспішні наступи північніше та південно-східніше Авдіївки та південно-східніше Первомайського. Артобстрілів зазнали Степове, Ласточкине, Авдіївка, Первомайське.

Мар’їнський напрямок: ЗСУ стримують наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Ворог здійснив артобстріли Красногорівки та Мар’їнки. Обстріляв н. п. Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

Шахтарський напрямок: противник вів безуспішний наступ у районі Старомайорського та східніше Урожайного. Здійснили авіабстріли в районах Макарівки та села Рівнопіль. Обстріляли н.п. Времівка, Рівнопіль, Новосілки Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: завдали авіаударів в районах Успенівки та Малої Токмачки Запорізької області. Здійснили артобстріли 15 н. п. У Херсонській області завдали авіаудару в районі Одрадокам'янки. Артобстрілів зазнали понад 20 н. п.

"Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 - по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 радіолокаційну станцію, 1 пункт управління, 1 район зосередження озброєння та військової техніки, 2 засоби протиповітряної оборони, 3 склади боєприпасів ворога", - йдеться у зведенні.

Раніше ми писали, що ЗСУ просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках і закріплюються на нових позиціях.

  • Вас може зацікавити:

Мінус три танки та БМП: ЗСУ показали ефектні кадри роботи "Стугни"

Ще один вирушив до Кобзона: ЗСУ "мінуснули" командира мобіків з Пітера

Росіяни на танку безрезультатно намагалися втекти від ЗСУ: відео