RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Наєв вручив нагороди прикордонникам, які дали відсіч російським ДРГ на Чернігівщині: фото

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав позиції одного з прикордонних підрозділів на Чернігівському напрямку, де вручив відзнаки "За службу та звитягу" чотирьом прикордонникам, які на лінії державного кордону з Росією виявили ворожу ДРГ, вступили з нею у вогневий контакт та примусили диверсантів відступити.

Про це інформує Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

Читайте: Ворожа ДРГ намагалася проникнути на Чернігівщину: Наєв розповів про ситуацію на кордоні

Генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що прикордонники діяли абсолютно правильно, виконали свій обов’язок, зберегли державний кордон недоторканим і не допустили його перетинання ворожими силами.

Зазначається, що прикордонники, які входили до складу наряду, мають досвід ведення бойових дій ще з 2014 року, є досвідченими професіоналами, діяли чітко та холоднокровно.

Коли посеред білого дня ворог раптом почав обстрілювати прикордонну смугу з автоматичних гранатометів, майстер-сержант Руслан наказав своїм підлеглим приховано зайняти позиції на місцевості, не припиняючи спостереження. Росіяни сподівалися, що після такого щільного обстрілу у смузі нікого не залишилося й рушили на прорив кордону. Ворог діяв грамотно та організовано, рухаючись "двійками", на відстані одна від одної, але їхній задум був перерваний вогнем українських прикордонників.

Прикордонник Олексій, виявивши ворога і підпустивши першу пару диверсантів поближче, відкрив вогонь по передовій групі. Решту ж диверсантів накрили вогнем його товариші по службі. Бій тривав недовго. Наразившись на неочікуваний опір, росіяни під прикриттям гранатометів "Полум'я" почали відступати.

"Загалом у липні цього року на Чернігівському та Сумському напрямках зірвано чотири спроби ДРГ противника проникнути на територію України", – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, з метою недопущення проривів працює система заходів, у якій задіяні підрозділи Державної прикордонної служби, Збройних Сил, ССО, СБУ, НГУ та Національної поліції. Уся координація та керування відбувається з єдиного центру військовим командуванням. Контрдиверсійні заходи у разі потреби можуть посилюватися застосуванням ствольної артилерії, мінометів та групової зброї.

На ділянках, де прогнозується вірогідність проникнення диверсійних груп посилюється щільність наших військ, збільшується кількість спостережних постів, а також вживаються заходи щодо інженерного облаштування лінії кордону керованими протипіхотними мінними полями, протитанковими мінними полями та інженерними загородженнями невибухового типу.

Така робота триває цілодобово й аби не допустити успішних дій диверсійно-розвідувальних груп, підрозділи Сил оборони України у Північній операційній зоні роблять для цього усе необхідне.

"Вже понад рік триває сучасна повномасштабна війна. І перевагу в ній матиме той, хто буде більш кмітливішим, професійним і компетентним. Тому наші воїни постійно працюють над тим, щоб підвищити свою готовність до адекватного реагування на ймовірну активність ДРГ противника", – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що запорізькі медики за сприяння Сергія Наєва отримали десятки тисяч комплектів спорядження від міжнародних партнерів.

  • Вас може зацікавити:

Мирні жителі під щоденними обстрілами ворога: Наєв розповів про захист Сумщини, відео

Знання, якість та відповідальність: Наєв розповів про підготовку бойових командирів в ЗСУ

Київський напрямок під надійним захистом: Наєв показав відео навчання бійців