RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ухилянти спробували виїхати з України, повторивши трюк Копперфільда: відео

Українські прикордонники разом із представниками військової контррозвідки СБУ виявили у тайнику мікроавтобуса групу ухилянтів, які, наче відомий ілюзіонист Девід Копперфільд, показали "диво" появи "з нізвідки".

Про це інформують у ДПСУ.

Читайте: Ухилянти від призову: що загрожує чоловікам, які незаконно виїхали за кордон

Військовослужбовці оперативного підрозділу Чернівецького прикордонного загону буквально за 300 метрів від державного кордону з Молдовою зупинили вантажний мікроавтобус.

Транспортним засобом керував місцевий мешканець, який стверджував, що жодного вантажу в його авто немає.

Але під час поглибленої перевірки ТЗ охоронці кордону виявили спеціально обладнаний сховок, де вантажу дійсно не було, однак ховалися четверо чоловіків призовного віку.

Правоохоронці з’ясували, що водій пообіцяв їм, що довезе до Молдови в об’їзд пунктів пропуску за грошову винагороду в розмірі 4000 доларів США з кожного.

Усіх затриманих доставлено до прикордонного підрозділу та складено протоколи про адміністративні правопорушення. Організатору ж незаконного переправлення осіб через державний кордон до Нацполіції направлено повідомлення за ст. 332 ККУ, що загалом карається позбавленням волі на строк від трьох до дев'яти років.

Нагадаємо, що на Одещині зі стріляниною затримали ухилянтів.

  • Вас може зацікавити:

Чи можна чоловікам до 18 років виїжджати: роз'яснення ДПСУ

"Позиція нейтральна, але я за Росію": молдаванину закрили в'їзд в Україну

П'ять разів намагався втекти: на Волині прикордонники затримали ухилянта

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.