RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

П'ять разів намагався втекти: на Волині прикордонники затримали ухилянта

У четвер, 18 травня, прикордонний наряд відділу "Рівне" під час патрулювання українсько-польського кордону помітив на контрольно-слідовій смузі сліди та розпочали пошук ймовірного правопорушника.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Через деякий час неподалік річки Західний Буг військовослужбовці помітили чоловіка, який мав намір незаконно дістатися Польщі, подолавши водну перешкоду за допомогою рятувального жилета.

Читайте: Заплатив 10 тисяч: українець знайшов дивний спосіб уникнути мобілізації

Правопорушником виявився 23-річний волинянин, якого вже неодноразово затримували при спробі незаконно потрапити за кордон.

Двічі юнак "попадався" прикордонникам на межі з Молдовою. В березні він спробував у протиправний спосіб дістатися Угорщини, а у квітні був затриманий на українсько-польській ділянці прикордонним нарядом Волинського загону.

Порушника доставили до прикордонного підрозділу для складання адміністративних документів за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", що тягне за собою штраф від 500 до 800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або ж адміністративний арешт до 15 діб.

Нагадаємо, провідник потяга "Запоріжжя - Перемишль" організував схему незаконного виїзду військовозобов'язаних чоловіків до Польщі.

  • Вас може зацікавити:

Намагалися потрапити до Румунії: прикордонники затримали ухилянтів на Закарпатті

В Україні хочуть створити реєстр "ухилянтів": юрист вказав на проблему

Рахунок іде на сотні: де найчастіше та які вироки виносять "ухилянтам"

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.