RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росіяни перекидають підрозділи військ з Херсонщини на Запоріжжя: звіт ISW і свіжі карти боїв

У Херсонській області спостерігається підвищена активність української розвідки, тоді як російські сили перекидають свої підрозділи Повітряно-десантних військ під Роботино Запорізької області з метою протистояти наполегливим атакам з боку українських збройних сил.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Луганщина та Харківщина

Повідомляється, що 7 серпня українські збройні сили здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове, але жодних підтверджених чи заявлених настань не сталося. Міністерство оборони Росії заявило, що російські сили успішно відбили українські атаки в районах Сіньківки (знаходиться 8 км на північний схід від Куп'янська) і Стельмахівки (15 км на північний захід від Сватового). Підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії, що належать Західному військовому округу, також відбили українські атаки поряд із Новоселівським (знаходиться 16 км на північний захід від села Сватове).

Того ж дня, 7 серпня, російські війська проводили наступальні операції на рубежі Куп'янськ-Сватово-Кременна і досягли певного прогресу. Геолокаційні кадри, опубліковані 5 серпня, показали, що російські війська контролюють село Новоселівське. Міністерство оборони Росії також заявило, що російські війська просунулися в українську оборону поблизу Ольшани (перебуває 15 км на північний схід від Куп'янська) і подолали 11-кілометрову лінію фронту та 3-кілометрову глибину на куп'янському напрямку за останні три дні.

Російський військовий блогер стверджує, що російські війська захопили українські позиції неподалік Кармазинівки (знаходиться за 13 км на південний захід від Сватового). У відповідь на це українські офіційні особи заявили, що українські сили успішно відбили російські атаки в кількох районах: поблизу Сіньківки, на схід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп'янська), на північ від Іванівки (30 км на північний захід від Сватового) ), на південь від Новоселівського, поблизу Новоєгорівки (16 км на південний захід від Сватового), Сергіївки (12 км на південний захід від Сватового) і біля Надії (13 км на південний захід від Сватового).

Згідно з заявою Міноборони Росії, 7 серпня українські сили здійснили невдалі обмежені наземні атаки у районі Кремінної. Також Міноборони Росії заявили, що підрозділи Центрального угруповання військ успішно відбили українські атаки в районі Серебрянського лісу (10 км на південь від Кремінної) та поблизу Торського (14 км на захід від Кремінної).

7 серпня російські війська здійснили обмежені наземні атаки навколо Кремінної, проте жодного з цих настанів не було підтверджено чи заявлено. Ганна Маляр, заступник міністра оборони України, заявила, що російські війська здійснили невдалі атаки в районі Серебрянського лісу та поблизу Білогорівки (знаходиться за 10 км на південь від Кремінної).

Читайте також: ”Готуються до війни з НАТО? Білорусь розпочала навчання на кордоні з Польщею та Литвою, фото

Донбас

7 серпня українські війська проводили наступальні операції поблизу Бахмута, але за цей день не просунулися вперед. Російський військовий блогер заявив, що українські війська здійснили обмежені наземні атаки в районі між Ягідним (знаходиться за 2 км на північ від Бахмута) і Берхівкою (знаходиться за 6 км на північний захід від Бахмута), де тривають бої.

Багато російських джерел стверджували, що українська піхота безуспішно атакувала російські війська в районі Берхівського водосховища на північному фланзі Бахмута. Також кілька російських джерел повідомляли про невдалі спроби невеликих груп української піхоти атакувати російські війська поблизу Кліщіївки (знаходиться за 7 км на південний захід від Бахмута).

За інформацією від заступниці Міністра оборони України Ганни Маляр, бої тривають у районах Кліщіївки, Андріївки (знаходиться за 10 км на південний захід від Бахмута) та Курдюмівки (знаходиться за 13 км на південний захід від Бахмута).

7 серпня російські війська проводили наступальні операції поблизу Бахмута, але цього дня не просунулися вперед. У відповідь, український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували українські сили в районах Андріївки, Курдюмівки, Диліївки (знаходиться за 15 км на південний захід від Бахмута) та Дружби (знаходиться за 18 км на південний захід від Бахмута).

7 серпня російські війська вели наступальні дії вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, але за цей день не просунулися вперед. Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки в районах Авдіївки, Красногорівки (безпосередньо на захід від Донецька) та Мар'їнки (перебуває на південно-західній околиці міста Донецька).

Водночас, російські джерела заявляли, що російські сили проводили штурмові операції в Мар'їнці та на північний захід від Авдіївки. Заступниця Міноборони України Ганна Маляр повідомила, що російські війська, націлені на захоплення Красногорівки, Мар'їнки та прилеглих населених пунктів, активно діяли на авдіївському та мар'їнському напрямках, але не змогли досягти своїх цілей 7 серпня.

Південь

7 серпня російські війська здійснили обмежену та невдалу наземну атаку вздовж кордону Донецько-Запорізької області. Як повідомили заступник міністра оборони України Ганна Маляр і російський "військор", російські війська намагалися відновити втрачені позиції поблизу Старомайорського (знаходиться за 9 км на південь від Великої Новосілки), але їхня атака не принесла успіху.

Також 7 серпня українські війська продовжували свої наступальні дії у західній частині Запорізької області, проте не було заявлено чи підтверджено жодних успіхів на цей день. Ганна Маляр наголосила, що українські війська успішно просуваються на мелітопольському напрямку (захід Запорізької області) і зміцнюють свої позиції поблизу Малої Токмачки (знаходиться за 10 км на південний схід від Оріхова) та Роботиного (перебуває за 15 км на південь від Орєхова).

За твердженнями російських військових блогерів, українські війська здійснили обмежену піхотну атаку, використовуючи бронетехніку та танкову підтримку у напрямку Роботино. Проте російські війська відбили цю атаку. Інформаційне агентство РІА Новини також стверджує, що російські війська продовжують відбивати українські атаки на Роботино і запобігають просуванню українських сил на околицях цього населеного пункту.

Крім того, один із військових блогерів зазначає, що українська активність на цій ділянці фронту відносно низька і стверджує, що невелика диверсійно-розвідувальна група зробила невдалу спробу вилазки на П'ятихатки (за 25 км на південний захід від Орєхова).

7 серпня російські війська провели контратаки та, як повідомляється, відновили деякі втрачені позиції у західній Запорізькій області. Проте український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалі наступальні операції поблизу Роботино.

Згідно з твердженнями російських військових блогерів, російські сили успішно провели контратаки та відкинули українські сили на відстань 1,5 км від околиць Роботино. Російський "військор" повідомив, що підрозділи російських Повітряно-десантних військ (ВДВ) передислокуються з Херсонської області до району Роботино, щоб захиститися від безперервних українських атак. Глава Чечні Рамзан Кадиров також заявив, що в районі Орєхова ведуть бойові дії підрозділу чеченського батальйону "Схід-Ахмат".

7 серпня російські та українські сили продовжували звичайний артилерійський обстріл у Херсонській області. Українські джерела повідомляли, що російські війська завдали ударів по населених пунктах на правому (західному) березі річки Дніпро, включаючи місто Херсон.

Російський військовий блогер попередив, що українські війська посилили свої розвідувальні дії з використанням безпілотників та контрбатарейного вогню у Херсонській області. Головне управління військової розвідки (ГУР) України повідомило, що батальйон ГУР "Шаман" продовжує свої дії на окупованому Росією лівому (східному) березі Херсонської області, але не уточнило конкретних місць, де відбуваються ці дії.

Раніше ми публікували інформацію про те, з яких регіонів Росія найбільше відправила громадян на смерть в Україну.

  • Вас може зацікавити:

Мінус ще одна "пташка": під Запоріжжям з ПЗРК збитий вертоліт Ка-52

Окупантам важко доставляти вантажі: екснардеп оцінив ефект ударів по мосту в Чонгарі

На Харківщині окупанти обстріляли село: є загиблі та постраждалі, фото