RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Сонце завдало "канібальського" удару: як вберегтися від сонячного шторму

У день "дзеркальної вісімки", 8 серпня, Земля зазнає різкого удару "канібальної сонячної магнітної експлозії", коли викиди маси сонячної плазми та енергії з поверхні Сонця настільки потужні, що знищують один одного.

Про це повідомляє Spaceweather.

Так, вчені створили модель, що демонструє як СМЕ залишають світило 5 серпня, а потім зливаються, щоб утворити "канібальний СМЕ". При цьому, деякі із них стверджують, що геомагнітний шторм вже відбувся о 9:00, тож решта часу на Землі буде панувати невелике магнітне збурення від 1 до 4 балів потужності.

Варто зазначити, що "канібальні" СМЕ можуть суттєво впливати на земну магнітосферу та атмосферу, спричиняючи сильні магнітні бурі та різноманітні геомагнітні аномалії. Це може викликати проблеми для супутникового зв'язку, електропередач, навігаційних систем та інших технологічних систем, а також впливати на самопочуття метеочутливих людей.

Читайте також: Календар магнітних бур в серпні: які дні будуть найбільш небезпечними

Під час магнітних бур важливо дотримуватися порад для підтримки здоров'я: спати щонайменше вісім годин та принаймні годину гуляти на свіжому повітрі. Також рекомендується розпочинати свій день із ранкової зарядки, уникаючи надмірного перенапруження організму. Особливу увагу слід звертати на харчування: у період магнітних бурів рекомендовано обмежити споживання кави, алкогольних напоїв, солоних та жирних продуктів.

Найбільш вразливі до впливу геомагнітних змін особи, які мають проблеми з серцево-судинною системою та нестабільний артеріальний тиск. Цільовим заходом для таких людей є завжди мати під рукою тонометр та відповідні медикаменти.

Окрім фізичного здоров'я, важливо дбати й про психоемоційний стан – контролювати емоції, не перенапружуватися, намагатися більше відпочивати.

Раніше ми писали, як захистити себе та рідних від магнітних бур.

  • Вас може зацікавити:

Захопить вир кохання і веселощів: кому дзеркальна дата 08.08 принесе успіх

У 2023 році буде 12 "магічних" дат: на які дні випадають і що означають

Один з найкращих днів року: що треба зробити в дзеркальну дату 08.08, щоб залучити удачу