RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Кримський "мішок": як півострів може перетворитися для окупантів на котел

Після недавніх ударів по мостах в окупованому Криму росіяни ламають голову над вирішенням проблеми логістики - натомість півострів перетворюється для військ агресора на якийсь "природний мішок".

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військовий експерт Роман Світан.

За його словами, росіяни підтягли з Тамані міст для того, щоб цей "мішок" хоч якось розвантажити, щоб це не було оперативним котлом.

Читайте також: Вони відчують через якийсь час: експерт про наслідки удару по Чонгарському мосту для логістики РФ

Експерт зазначає: після виведення з ладу мосту (Кримського) та знищення поромної переправи – це можливо виконати, знищивши дебаркадери та самі пороми – їх дуже мало у росіян.

"Вони них не виробляють, і ніхто їм продавати пороми не буде. І я думаю, що ті дрони, які ми бачимо, - безекіпажні катери - вони доб'ють цю тему і по мосту, і по самій переправі", - заявив Світан.

Після цього окупований острів від Росії і переводиться в режим оперативного оточення, зазначив експерт.

"Наші засоби далекої поразки вже можуть виконувати завдання практично по всьому Криму - і Storm Shadow, і Scalp і наші безпілотники. Як тільки ближче підійдемо до Криму, підключаться і ракети М31 з HIMARS. Тобто весь цей оперативний мішок стане принаймні вогненним мішком", - каже Світан.

Далі, за словами експерта, буде захід ЗСУ на півострів та знищення підрозділів ворога.

"Виходи у нього (ворога) будуть лише на материкову частину України, природно, вони будуть перекриті або перебиті. Залишиться вихід через Перекоп. А якщо подивитися, до Перекопу від Херсона чи Олешок трохи більше 70 кілометрів – один танковий перехід. Ось над цим зараз працюють наші збройні сили: Як тільки піде форсування Дніпра, реальне форсування, коли це буде з перекиданням техніки, з інженерно-технічними понтонними переправами, лівий берег почне звільнятися, рух на Армянськ закупорить російські війська в самому Криму. коштами, ну і, дасть бог, підійде авіація - для цього, до речі авіація потрібна. Авіація розкотить російські війська в Криму без шкоди для наших військ та інфраструктури Криму", - резюмував Світан.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, чи потопить Україна грізний Чорноморський флотРосійської Федерації.

Вас також може зацікавити:

По одній дірці у кожному: нові фото мостів у Криму після "бавовни"

Чонгарський міст прийняв естафету: окупанти поскаржилися на "бавовну" та прильоти

Безпечних місць для окупантів більше немає: що відбувається на Херсонщині