RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

ЗСУ ведуть наступ і закріплюються на відвойованих рубежах: вечірнє зведення Генштабу

Російські окупанти протягом доби, 10 серпня, продовжили завдавати ударів по території України. Цього разу противник здійснив три ракетних та 49 авіаційних ударів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: "Хороших росіян" значно побільшало: свіжа статистика втрат армії РФ в Україні

Також росіяни здійснили 36 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирних жителів.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів залишається високою.

Ситуація на фронті

Волинський та Поліський напрямки: оперативна обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань не фіксують.

Сіверський та Слобожанський напрямки: авіаудару завдано по районах Степного та Костянтинівки Сумської області. Здійснено мінометні та артобстріли близько 20 населених пунктів. Зокрема Клюси, Блешня та Карповичі Чернігівщині. Окрім того, обстріляли Попівку, Тимофіївку на Сумщині, Уди, Одноробівку на Харківщині.

Куп’янський напрямок: противник завдав артобстрілів в районах 10 н.п. серед них Кам’янка, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Голубівка, Куп’янськ на Харківщині. Росіяни вели безуспішні наступи в районі Надії та південніше Новоселівського Луганської області.

Лиманський напрямок: завдали авіаударів в районах н. п. районі Білогорівки Луганської області та Новомихайлівки на Донеччині. Артобстрілів зазнали н. п. Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне та Роздолівка.

Бахмутський напрямок: від артобстрілів постраждали понад 10 н. п., зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Предтечине Донецької області. Ворог вів безуспішні наступи в районі Богданівки.

Авдіївський напрямок: росіяни завдали авіаудару в районі Сєверного. Противник здійснив артобстріли більше 10 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Новоселівка на Донеччині.

Мар’їнський напрямок: ЗСУ стримують наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Ворог здійснив обстріли понад 10 н. п., серед них Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок: росіяни здійснили обстріли шести н. п., ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського. Там же завдав авіаудару.

Запорізький напрямок: окупанти завдали авіаудару в районі Малої Токмачки Запорізької області. Артобстрілів зазнали понад 15 н. п.

Херсонський напрямок: противник завдав авіаудару в районі Козацького Херсонської області. Артобстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

"Авіація сил оборони протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 - по зенітно-ракетному комплексу противника. Також нашими захисниками було знищено 7 ударних БпЛА противника типу “Шахед-136", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські війська перейшли до середини "більш широкого" контрнаступу на кількох фронтах.

  • Вас також може зацікавити:

Війну можна закінчити за кілька місяців: в Україні назвали, що потрібно ЗСУ для перемоги

Демілітаризація РФ йде за планом: Генштаб оновив втрати окупантів у війні

ЗСУ зайняли важливий плацдарм, звільнення Бахмута – питання часу: яка ситуація на фронті