RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Удар "Кинжалами" по Коломиї: у ЗСУ назвали мету атаки окупантів

Росія вдарила ракетами "Кинджал" по Івано-Франківській області, щоб знищити молодих українських пілотів, які збираються їхати на навчання керувати західними літаками-винищувачами.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час ефіру телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Байден схвалив навчання українських пілотів на F-16: коли і як будуть проходити тренування

За його словами, 11 серпня росіяни запустили одразу чотири ракети у бік аеродрому на Івано-Франківщині.

"Це - черговий удар терористів ракетами Х-47, які, як пишуть росіяни, "летять точно в ціль". Сьогодні загинула дитина, в житловий сектор влучила одна з ракет", - пояснив він.

Ігнат зазначив, що ракети знову скерували на військові аеродроми, вони під прицілом вже кілька місяців. Зокрема, аеродром Старокостянтинів у Хмельницькій області, який переживає наслідки ударів.

Тепер перейшли на іншу область. Хотіли завдати удару саме по молоді, щоб позбавити таким чином перспективи подальшого переходу на новітні західні зразки техніки. Проте успіху ворогу такі атаки не приносять.

"Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь – наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім", - зауважив він.

Речник додав, що одну з чотирьох ракет Х-47 збили на Київщині, де є засоби, здатні протистояти такій зброї, а решту запустили по Івано-Франківщині.

Раніше ми писали, що на Івано-Франківщині внаслідок ракетного удару по території приватного будинку загинув восьмирічний хлопчик.

  • Вас також може зацікавити:

Коли і де українські пілоти почнуть навчатися на F-16: названо країну

Краще за F-16: Україна може отримати від союзників потужні винищувачі

Пілотів ЗСУ навчатимуть у Британії на F-16: Сунак назвав дату