RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Окупанти зайняли школи та дитячі садки для військових цілей на Луганщині та Запоріжжі: зведення Генштабу

Станом на 12 серпня, 535-у добу повномасштабного вторгнення Росії в Україну, відбулось понад 30 бойових зіткнень з російською армією. Водночас загарбники на тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей перетворили школу та дитячий садок на військову базу та шпиталь.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Fаcebook.

Читайте також: Важка, але контрольована: генерал оцінив поточну ситуацію на фронті

"Противник продовжує використовувати цивільні заклади освіти тимчасово окупованих територій України у власних цілях. Зокрема, встановлено, що у населеному пункті Сєверне Луганської області будівля школи використовується у воєнних цілях. Наразі доступ місцевих жителів до школи заборонено", - зазначається у повідомленні.

Також у у північній частині Токмаку Запорізької області на території дитячого садочку російські військові облаштували шпиталь.

У ніч на 12 серпня окупанти атакували Україну ударними безпілотниками “Shahed-136/131”. Наслідки наразі уточнюються.

Також протягом 11 серпня загарбники завдали п'ять ракетних та 31 авіаційний удар, здійснили 49 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах, у результаті чого є загиблі та поранені мирні жителі, серед яких є діти, та пошкоджено житлові будинки і цивільну інфраструктуру.

На фронті протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень з російською армією.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках рашисти здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, серед яких:

  • Клюси Чернігівщини;
  • Середина-Буда, Миропілля, Угроїди Сумщини;
  • Окіп, Ветеренарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанські Хутори та Охрімівка Харківщини.

На Куп’янському напрямку російські армія безуспішно наступала у районі Синьківки та Іванівки Харківщини, а також завдала авіаційних ударів у районах Кислівки та Першотравневого. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Куп’янськ, Шийківка, Чернещина, Пролетарське.

На Лиманському напрямку бойовики завдали авіаційних ударів в районах Невського, Білогорівки Луганщини та Веселого, Залізнянського, Кліщіївки Донеччини. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів, серед яких:

  • Невське, Діброва, Білогорівка Луганщини;
  • Сівесрьк, Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку окупанти безуспішно наступали в районах Богданівки, Кліщіївки та Білої Гори на Донеччині. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема Часів Яр, Біла Гора, Олександро-Шультине, Торецьк, Залізне, Нью-Йорк Донеччини.

На Авдіївському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ загарбників під щільним вогнем авіації та артилерії ворога в районі Авдіївки Донеччини. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Новобахмутівка, Степове, Авдіївка, Сєверене, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники стримують наступ ЗС РФ в районі Мар’їнки Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки Донеччини. Водночас артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Мар’їнка, Максимільянівка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку окупанти безуспішно намагалися відновити втрачені позиції в районі Урожайного Донеччини, а також завдали авіаційного удару в районі Старомайорського Донеччини. Крім того, артилерійських обстрілів зазнали Водяне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Оріхового Запорізької області, а також використав артилерію для ударів по понад 20 населених пунктах, серед яких Лобкове, П’ятихатки, Кам’янське та Плавні.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів окупантів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема:

  • Берислав, Токарівка, Антонівка, Комишани, Кізомис Херсонщини та місто Херсон;
  • Куцуруб, Очаків Миколаївської області.

У свою чергу, ЗСУ продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 1 удар по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Крім того, українські підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби ліквідували ЗРК “Стріла” окупантів.

Нагадаємо, що Німеччинаможе передати Україні далекобійні ракети Taurus. "Апостроф" розповідав, у чому їх особливість.

  • Вас може зацікавити:

Може бути набагато більше: нові дані про втрати окупантів в Україні

Удар "Кинжалами" по Коломиї: у ЗСУ назвали мету атаки окупантів

Ракета летіла над головами дітей: відео моменту удару по Запоріжжю