RU  UA

Співвідношення 1:3: чому Сили оборони програють росіянам у війні дронів

Концентрація БПЛА у росіян на передовій достатньо висока і за кількістю втричі переважає українську. Проте наші війська навчилися виявляти ворожі дрони на ранніх стадіях та майже всі їх нищити.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир РУБпАК "Ахіллес" 92 ОШБР Юрій Федоренко.

За його словами дрони ворога можна умовно розділити на дві частини. Це централізовані, які фактично в них перебувають на озброєнні. Противник їх виготовляє, модернізує у впевненій кількості, попри санкційну політику і брак деяких компонентів, у нього залишаються можливості їх виробляти. Це до прикладу, "Орлан", БПЛА розвідувального типу дії, які працюють у взаємодії з "Ланцетом". Це крило ударного типу дії, яке призначено для знищення броньованої техніки, а також артилерійських засобів. А другі – це куби, тобто безпілотні літальні апарати, які призначені безпосередньо для враження живої сили.

Читайте також: ЗСУ масово роздають квитки на Кобзона: оновлені втрати РФ від Генштабу

"Тут важливо розуміти, що у противника їх концентрація на передній лінії достатньо висока, але водночас Сили оборони отримують технічні засоби, які дозволяють виявляти ці безпілотні літальні апарати на ранніх стадіях, а також райони, в яких вони працюють в повітрі, і коштом наших вогневих засобів велика кількість цих безпілотних літальних апаратів приземляється. В деяких випадках вдається переробити їх й спрямувати певного типу безпілотні літальні апарати – розвідні, не ударні – проти самих же окупантів", - наголосив військовий.

Окрім цього, за останні пів року противник зробив значні кроки в освоєнні коптерів цивільного призначення та намагається їх застосовувати проти Сил оборони.

За спостереженнями Федоренка, проти одного українського дрона є три безпілотники ворога.

"Але і Сили оборони в цьому питанні не стоять на місці, працюють засоби РЕБ, які дають можливість на певних відтинках фронту заглушувати сигнали пілотування дронів противника. Ба більше, в Силах оборони активно продовжується використання коптерів цивільного призначення, які потрапляють у війська двома шляхами – централізовано коштом держави, і також значна кількість поставляється коштом кожного українця", - резюмував він.

Раніше ми публікували звіт ISW і свіжі карти боїв.

  • Вас також може зацікавити:

Місто на Черкащині залишилося без води після нічної атаки РФ: що відомо

Атакує "Морський малюк": CNN показало відео удару українського дрона по Кримському мосту

Ціллю росіян був центр міста: у мережі показали наслідки атаки РФ по Одесі