RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Атакує "Морський малюк": CNN показало відео удару українського дрона по Кримському мосту

Українські спецслужби оприлюднили ексклюзивні кадри атаки безпілотниками Кримського мосту у липні, попередивши про можливі нові удари.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що атака 17 липня призвела до пошкодження дорожніх смуг мосту та загибелі двох людей, згідно з даними російських чиновників. Це була друга атака на критично важливу переправу, що продемонструвала складність захисту єдиного незалежного російського зв’язку з півостровом.

За словами голови СБУ Василя Малюка, міст атакували за допомогою дрона "Sea Baby", що є результатом місяців розробки, яка почалася одразу після вторгнення.

Читайте також: Атака на Кримський міст: до мережі потрапили супутникові знімки після вибуху

"Надводні безпілотники — це унікальний винахід СБУ. Жодна приватна компанія не залучена. За допомогою цих безпілотників нещодавно ми здійснили успішне ураження Кримського мосту, великого десантного корабля "Оленегорський горняк" і танкера SIG", - сказав він, маючи на увазі збитий у Чорному морі нафтовий танкер SIG, який, за словами українських чиновників, перевозив пальне для російських військових.

На опублікованому відео видно екран пілота за кілька хвилин до атаки Sea Baby. На камерах відеоспостереження показано момент зіткнення одного дрона з дорожньою частиною мосту, а потім ще один вибух дрона, який влучив у залізничну секцію приблизно через п'ять хвилин із протилежного напрямку.

Раніше ми публікували ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни б’ються, як в’єтнамці в 70-х роках: військовий розповів про ситуацію біля Бахмуту

Отримали відсіч і з втратами втекли: російські ДРГ вночі намагалися проникнути в Україну

Росіяни воюють з українськими продуктами: в Краматорську влучання у склад, є жертви, фото