RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Проміняла честь на хабар: посадовицю ТЦК на Львівщині затримали на "гарячому"

Правоохоронці на тлі масових перевірок викрили чиновницю Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Львівської області у корупції.

Про це поінформував пресцентр Офісу генерального прокурора України.

Читайте також: В психлікарні на Миколаївщині влаштували схему для ухилянтів: заробіток щомісяця сягав понад $100 тисяч, фото

За версією слідства, хабарницею виявилась старша офіцерка. Вона за одну тисячу доларів пообіцяла мешканцю Львівського району оновити інформацію у тимчасовому посвідченні військовозобов’язаної особи.

Поновлення відомостей у тимчасовому посвідченні унеможливило б видачу йому повістки про виклик до іншого військкомату, пояснили в Офісі Генпрокурора.

Правоохоронці затримали співробітницю ТЦК "на гарячому" - під час одержання неправомірної вигоди.

Зараз вирішують питання про обрання підозрюваній жінці запобіжного заходу. Також встановлюють причетність до вчиненого злочину інших осіб.

Відкрито провадження за ч. 3 ст. 368 КК України "одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Варто зауважити, що після низки корупційних скандалів у військкоматах в країні президент вирішив ініціювати масові перевірки ТЦК. Як зазначив глава держави силовики виявили дуже багато випадків різних корупційних зловживань. 17 серпня президент затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким доручено звільнити абсолютно всіх керівників обласних ТЦК.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, що у Полтавській області підозру отримав начальник районного відділу Територіального центру комплектування та соцпідтримки, який разом з іншими військовими побив до непритомності підлеглого.

  • Вас також може зацікавити:

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Військкомів-хабарників треба саджати, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ