RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Не лише Драмтеатр: окупанти зруйнували ще одну пам’ятку в центрі Чернігова

У суботу, 19 серпня Росія цинічно обстріляла історичний центр Чернігова, у той час, коли містяни повертались з церковної служби, внаслідок чого, за останніми даними, загинуло 7 людей, а поранення різного ступеня тяжкості отримали 117 людей.

Про це йдеться у офіційній заяві Міністерства культури та інформаційної політики України.

Читайте: Пошкоджені уламками будинки та авто: фоторепортаж з місця удару по Чернігові

Зазначається, що внаслідок влучання ворожої ракети знищено вщент пам'ятку архітектури місцевого значення Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка.

Також пошкоджень зазнала пам'ятка архітектури національного значення П'ятницька церква, яка віднесена до сфери відповідальності Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній".

Наголошується, що історичний центр Чернігова є кандидатом на внесення до Списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

МКІП спільно з обласною та міською адміністраціями вже розпочали роботу над внесенням культурного ландшафту міста Чернігова до Переліку об'єктів культурної спадщини, що перебувають під загрозою, оскільки, як наголошується, небезпека від російських варварів лише зростає.

"Росія, як країна-терорист, планомірно нищить культурну спадщину України, завдаючи непоправних втрат не тільки українській, а й світовій культурі. Вчергове закликаємо світову спільноту ізолювати агресора, а також нарешті позбавити Росію членства в ЮНЕСКО", - йдеться у заяві відомства.

Також МКІП висловила свої найглибші співчуття родинам і близьким жертв цього страшного злочину, скоєного державою-агресором.

Нагадаємо, що 23 липня внаслідок масованого ракетного удару Росії по Одесі була пошкоджена велика кількість пам'яток національного та місцевого значення.

  • Вас може зацікавити:

Загинула 6-річна дитина: нові дані про жертв удару по Чернігову

Чому стався удар по драмтеатру у Чернігові? Організатор "Лютих пташок" зробила заяву

Близько 100 поранених та загиблих: оновлено офіційні дані щодо удару по центру Чернігова