RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Не прийдеш в ТЦК – відключимо газ і воду: росіяни запустили черговий фейк про мобілізацію в Україні

У мережі шириться фейкова інформація, що нібито в одному з міст на західній Україні неявка до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) загрожує відключенням газу та гарячої води.

Про це повідомляє Telegram-канал Spravdi.

Читайте також: Скільки Україна має мобілізовувати людей щомісяця: озвучена неймовірна цифра

Там зазначили, що у ТЦК назвали таку інформацію абсурдною. Це - чергові дії ворога, оскільки в Україні під час воєнного стану заборонено припиняти постачання комунальних послуг та й покарання за ігнорування повістки передбачене зовсім інше.

"Публікацію з "листом" прокоментували і в Тернопільському обласному ТЦК: у коментарі StopFake там заявили, що поширена інформація є абсурдною вигадкою", - заявили у ТЦК.

Як зауважили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, російські боти спеціально поширили в мережі фейкові "повідомлення призовникам нібито від комунальної служби міста Тернопіль". У них військовозобов'язаних чоловіків просять прийти у територіальний центр комплектування, інакше - відключать постачання природного газу та гарячої води.

"Текст "листа" містить багато помилок, за якими, вочевидь, стоїть російська рука. Наприклад, у тексті використано слово "согласно" замість "згідно з". А призовників закликають прийти до ТЦК до 18 січня 2023 року, хоча від цієї дати вже минуло більше ніж пів року", - повідомляє Telegram-канал.

Також у листі йдеться про те, що послуги відключатимуть відповідно до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Однак насправді неявка за повісткою до ТЦК для уточнення даних карається штрафом, а не відключенням комунпослуг.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, які дані у повістці треба перевіряти під час вручення.

  • Вас також може зацікавити:

На Волині призовник "оригінально" відмовився від мобілізації: як його покарали

Загальна мобілізація: хто може служити тільки за місцем проживання

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію: що треба знати