RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Загальна мобілізація: які дані у повістці треба перевіряти під час вручення

Під час вручення повістки військовозобов'язані громадяни мають перевірити, чи правильно співробітники ТЦК заповнили документ.

Нюанси пояснює адвокатка Марина Бекало.

З її слів, під час вручення повістки українцям слід перевірити правильність вказаних у ній своїх особистих даних.

Читайте також: Чи покарають ухилянтів, які виїхали за кордон: коментар юриста

Діюче законодавство передбачає, що якщо повістка про виклик до ТЦК відповідає встановленій формі - у військовозобов'язаного громадянина немає підстав не отримувати її, оскільки за це передбачена відповідальність.

"Під час отримання повістки військовозобов’язаний має перевірити правильність вказаних у ній своїх особистих даних, ПІБ і дату народження, дату й місце (адресу) прибуття до ТЦК і СП. Форма повістки затверджена Постановою КМУ 1487 (Додаток 11). Якщо всі дані правильно заповнені і повістка відповідає встановленій формі, то військовозобов’язаний не має підстав не отримувати її", - зазначила адвокатка.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, кого в Україні мобілізують лише на добровільних засадах.

Вас може зацікавити:

Скільки Україна має мобілізовувати людей щомісяця: озвучена неймовірна цифра

Загальна мобілізація: хто може служити тільки за місцем проживання

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію: що треба знати