RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні: звіт ISW і свіжі карти боїв

Українські війська вели контрнаступальні дії щонайменше на двох ділянках фронту та просунулися в районі Роботиного. Українські удари по російських тилах погіршують моральний стан російських військ.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Під Москвою росгвардійці розстріляли цивільних: серед них були діти, відео

Посилаючись на український Генштаб, аналітики повідомили, що українські війська вели контрнаступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському напрямках (захід Донецько-східної Запорізької області). В той же час російський мілблогер заявив, що російські війська продовжують стикатися з проблемами контрбатарейних можливостей на всіх ділянках фронту, але особливо на запорізькому напрямку. Російські підрозділи стикаються з нестачею офіцерів через втрату живої сили і що рядові командують деякими російськими ротами, якими повинен керувати молодший офіцер.

Українські удари по глибокому тилу РФ породжують невдоволення в російському інформаційному просторі та викликають критику російського військового командування.

Аналітики вважають, що українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні, що може загрожувати стійкості російської оборони на багатьох критичних ділянках фронту. Російські фронтові підрозділи, особливо на півдні України, часто стикалися з падінням морального духу після українських ударів по тилах.

Російські мілблогери розкритикували Міністерство оборони Росії за те, що воно не запобігло ймовірній атаці українських безпілотників на авіабазу Сольцы в Новгородській області 19 серпня та применшило серйозність пошкоджень, завданих там базованим літакам.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що відповідно до домовленності з лідером Нідерландів, після тренування пілотів та інженерів Україна отримає 42 винищувачі F-16.

Вас може зацікавити:

Допомога ЗСУ прийшла, звідки не чекали: "кадировці" перестрілялися з дагестанцями на Запоріжжі

Сили оборони в онлайн-режимі спостерігають за ситуацією: Наєв розповів про захист північного кордону

Україна отримає від Данії 19 винищувачів F-16: про що домовились Київ і Копенгаген