RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В ГУР розкрили деталі "бавовни" на мисі Тарханкут в Криму: вибух потрапив на відео

У середу, 23 серпня, біля села Оленівка на мисі Тарханкут в Криму стався вибух, який знищив російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіуса дії С-400 "Тріумф".

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте також: "Чий тут ніс стирчить?": з'явилося фото знищеного літака на аеродромі "Сольци"

"23 серпня 2023 року близько 10.00 поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму стався вибух, який знищив російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіуса дії С-400 "Тріумф", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок вибуху повністю знищено саму установку, встановлені на ній ракети та особовий склад.

"З огляду на обмежену кількість таких комплексів на озброєнні ворога, це болісний удар по системі ППО окупантів, що матиме серйозний вплив на подальші події в окупованому Криму", - додали у пресслужбі.

Додамо, що С-400 ("Тріумф", спочатку - С-300ПМ3, індекс УВ ППО - 40Р6, за кодифікацією НАТО - SA-21 Growler, буквально - "Буркотун") - російська зенітна ракетна система великого та середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс нового покоління. Створений для ураження всіх сучасних та перспективних засобів повітряно-космічного нападу - літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, установників перешкод, літаків радіолокаційного дозору та наведення. Кожна ЗРС забезпечує одночасний обстріл до 80 цілей (за наявності 8 ЗРК) з наведенням на них до 160 ракет.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в понеділок, 21 серпня, "бавовна" завітала на аеродром Шайковка під Калугою, внаслідок чого було пошкоджено бомбардувальник ТУ-22м.

Вас також може зацікавити:

Пошкоджено один літак: у розвідці поділилися деталями "бавовни" у Шайковці

У Росії знову скаржаться на дрони: в небі свіжа "бавовна", фото і відео

У Ростові потужна "бавовна": у людей тріснуло скло на вікнах