RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Стяг, за який українці віддають життя: як Україна святкує День Державного Прапора, фото

У середу, 23 серпня, Україна відзначає День Державного Прапора - другий після повномасштабного вторгнення російських окупантів 24 лютого 2022 року.

"Апостроф" розповідає, як українці святкують день національного стяга під час великої війни.

Читайте також: День Прапора України: красиві патріотичні привітання і листівки

Українці приймають вітання від керівництва держави і найдорожчі слова вдячності і шани - з гарячих точок на фронті, де наші мужні захисники звільняють рідну землю від російської навали.

Українські бійці встановили прапор України на одному з териконів поблизу Горлівки.

30-метровий прапор розгорнули в Брюсселі на площі перед Європейським парламентом. Тримаючи прапор, ті, хто зібрався, заспівали гімн України та пісню "Ой у лузі червона калина".

Також 30-метровий прапор розгорнули під Бундестагом в Берліні.

В Криму партизани зійшли зі стягом на гору Шаан-Кая, розташовану неподалік Алупки. Її висота – 871 метр над рівнем моря.

Бійці бригади "АЗОВ" привітали українців з Днем Державного Прапора.

"Символ спротиву злу. Символ мужності та любові до Батьківщини. Синьо-жовтий стяг, який осяював непроглядну темряву в найважчі дні кривавих боїв", - йдеться в повідомленні.

В містах і селах України проводяться урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора. Так, урочисто підняли державний стяг на центральній площі Черкас.

У Житомирі відзначають День Державного прапора України.

На світанку на Воронцовському маяку в порту Одеси підняли Державний Прапор України.

Прапор має розміри 4,5 на 18 метрів. Його планують залишити на маяку на два дні — до вечора 24 серпня.

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем Державного Прапора.

"Сьогодні – особливий День Державного прапора України. Сьогодні в серці України ми підіймаємо особливий прапор. На ньому – особливі слова й підписи, залишені особливими людьми. Це наші воїни, наші захисники й захисниці, наші герої, які б’ються за свободу для українців, за незалежність, за Україну, наші кольори та цей прапор", - зазначив президент.

За словами Зеленського, після сьогоднішньої церемонії кожен охочий зможе його побачити в Національному музеї війни за незалежність України.

В Україну в День Державного Прапора також прибув президент Португалії Марсело Ребелу ді Соуза. Це його перший візит до нашої країни.

В День Державного Прапора до Києва прибув президент Литви Ґітанас Науседа.

"Повернувся до Києва, щоб разом із братнім українським народом відсвяткувати День Незалежності України. Перемога України близько!", - написав Науседа у своєму Twitter.

До Дня Державного Прапора України в Києві завершили встановлення великого герба України на монументі "Батьківщина-Мати". Зараз він має такий вигляд.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав співвітчизників з Днем Державного Прапора.

"Під синьо-жовтим стягом наші воїни сьогодні - у важких боях проти російських загарбників. Аби наші діти та внуки мали мирне майбутнє", - зазначив Залужний і подякував воїнам за звитягу.

"Дякую усім захисникам та захисницям, що зберегли український прапор у найскладніші часи і продовжуєте наближати той день, коли жовто-блакитні кольори замайорять над всіма визволеними українськими містами та селами!", - додав Головнокомандувач.

"Наш синьо-жовтий стяг буде у кожному українському місті. Це наша гордість, символ вільного народу. Ми повернемо його у кожне місто та село, і викинемо російську ганчірку", - звернувся зі словами вітання Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

"Більше, ніж символ! Ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі та завжди захищатимемо свій синьо-жовтий стяг", - привітали українців бійці 47-ої окремої механізованої бригади, які напередодні з боями увійшли до Роботиного на Запоріжжі.

З Днем Державного Прапора українців привітав начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала.

"Синьо-жовте полотнище майоріє над нами у моменти тріумфу та смутку. Розгорніть сьогодні свій прапор і піднесіть його на знак незламності та віри у власні сили. Допоки ми живі, над Україною ніколи не підніметься прапор інших кольорів", - додав він.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал Сергій Наєв привітав українців з Днем Державного Прапора.

"Під цим символом ми стійко і впевнено відстоюємо наш суверенітет та територіальну цілісність, знищуючи російських окупантів, - зазначив Наєв. - Нехай гордо майорить наш синьо-жовтий прапор на славу нам і на погибель нашим ворогам!".

21 серпня на вулиці Хрещатик у Києві до Дня Незалежності влаштували виставку знищеної військової техніки російських окупантів.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Після російського теракту в Чернігові, де російська ракета вдарила по драмтеатру, заборонили проведення масових заходів 23−25 серпня.

Нагадаємо, у Києві на свято Дня Незалежності, 24 серпня, не будуть проводити масові заходи, але рух Хрещатиком буде перекрито вісім днів.

  • Вас також може зацікавити:

Історичний момент: на монументі "Батьківщина – Мати" встановили герб України, фото і відео

Україна відзначатиме День Прапора і День Незалежності: чи будуть вихідні і довгий вікенд

"Укрпошта" до Дня Незалежності випустить марку "Україна-Мати": фото