RU  UA

У росіян проблеми через власні мінні поля: що відбувається на Куп’янському напрямку

Російські окупанти на лінії фронту зазнають більше втрат у танках, у той час, як ЗСУ зазнають втрат у легких броньованих машинах: при цьому у окупантів виникли проблеми через їх власні мінні поля.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив майор, старший офіцер окремого загону спеціального призначення НГУ Євген Тихий.

Він зазначив: через втрати видно, що по всій лінії зіткнення втрати України менше вдвічі, а в артилерії – утричі, ніж у росіян.

Читайте також: ЗСУ просунулися вперед, але є одне "але": експерт назвав головну проблему на фронті

"Росіяни все життя воюють, так що мотивація у них висока. Вони готові йти вмирати будь-якої миті. Коли йдеться про професійні війська, вони воюють самі. А для допоміжних військ типу мобілізованих і ЛДНР вони застосовують для додаткової мотивації загороджені", - заявив Тихий.

Для прориву фронту окупантам потрібно нагромадити велику кількість військ в одному місці. Після цього їх потрібно швидко та непомітно кудись відкинути. А з цим у росіян проблеми через гарну зброю, яку постачають Україні та через встановлені ними ж (росіяни - "Апостроф") мінні поля.

Також офіцер дав оцінку російським БПЛА, які використовуються на фронті.

"В аеророзвідці дуже добре себе проявив "Орлан". Те, що замість бака у них пляшка - це його плюс. Це означає, що він дуже легкий і дешевий в ремонті. Зараз вони активно використовують "Орлани" разом з "Ланцетами". У них стало менше цих засобів, але вони почали краще їх використовувати",- заявив Тихий.

При цьому, "Ланцетів", навпаки, стало більше - це досить грізна зброя. Нещодавно таким дроном вони знищили власний танк Т-80.

Нагадаємо, трохи більше як тиждень тому Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні пакету військової допомоги на суму 200 млн доларів.

Вас може зацікавити:

Зеленський відповів на питання щодо прискорення мобілізації

Зеленський повідомив хороші новини з Греції: є важливий результат для авіаційної коаліції

Зеленський анонсував "потужні речі" для України: деталі звернення президента