RU  UA

ЗСУ просунулись вперед, але є одне "але": експерт назвав головну проблему на фронті

При наступі на укріплені лінії оборони росіян українські воїни стикаються не зі стійкістю окупантів, а з величезними мінними полями, які дуже сповільнюють темпи операцій.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Павло Нарожний.

Читайте також: Можемо опинитись в скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

"Робота, яка ведеться на напрямку Токмак-Мелітополь - прорив першої лінії ворога. Стратегія окупантів така - на першій лінії стоять найменш цінні кадри: "Шторм Z", мобілізовані. Тобто, ті, кого не шкода. І коли Збройні сили України штурмують цю лінію, то з другої лінії більш підготовлені частини – ВДВ, морська піхота тощо, роблять спроби контрнаступу. Намагаються відбити атаку”, - розповів Нарожний.

За його словами, на першій лінії оборони росіян наші війська зайшли та закріпилися. Ворог не може контратакувати та витіснити ЗСУ назад. Сили оборони зміцнилися та розширюють "коридор", а після цього буде штурм другої та третьої ліній.

"Ці лінії укріплені, але є одне "але". Головна проблема першої лінії - не укріплення чи війська, а міни. Величезна кількість мін. На глибину 7-10 кілометрів. І наші війська, при обмеженій кількості спеціальної техніки, змушені розмінувати ці території. Між другою і третьою лініями оборони ворога таких мінних загороджень немає, точніше, вони набагато менші. Я думаю, що тепер наш контрнаступ буде йти набагато швидше", - наголосив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Сили оборони ведуть наступ на двох напрямках, за добу - 25 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають росіян