RU  UA

Готують все, що можна: речник Нацгвардії про активність окупантів на Куп’янському і Лиманському напрямках

25 серпня Куп'янський та Лиманський напрямки стали епіцентром бойових дій. Однак інформація російської пропаганди про нібито прорив окупантів не відповідає дійсності.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Національної гвардії Руслан Музичук.

Читайте також: ЗСУ відсунули окупантів на Запоріжжі та під Бахмутом: оновлені карти боїв

За його словами, зберігається тенденція дуже великої кількості обстрілів, бойових зіткнень та спроб прорвати українську лінію оборону.

"Незважаючи на те, що у всіх пропагандистських каналах ворога періодично з'являються повідомлення, що вони нібито досягли успіху, захопили певні населені пункти, або українські збройні сили залишили якісь позиції, це не відповідає дійсності", - зауважив він.

Загалом протягом цього тижня ворог використав комбіновані удари, щоб просунутися до лінії оборони ЗСУ, прорвати її та знайти слабкі місця. При цьому використовують все: ствольну артилерію, міномети, реактивні системи залпового вогню, штурмовики та гелікоптери, зокрема Ка-52.

"Готують усе, щоби підготувати свої війська до штурму. Також створюються невеликі бронетанкові підрозділи для прориву там, де було завдано авіаційних або ракетних ударів. Але всі атаки ворога цього тижня були відбиті", - наголосив Руслан Музичук.

Нагадаємо, що минулої доби було знищено 470 окупантів, 3 танки, 28 артилерійських систем і 3 крилатих ракети.

  • Вас також може зацікавити:

Можемо опинитися у скрутному становищі: екс-командувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають окупантів