RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

ЗСУ відсунули окупантів на Запоріжжі та під Бахмутом: оновлені карти боїв

Сили оборони України просунулися на північ від Бахмута, за який росіяни стоять на смерть, і захопили передові позиції окупантів. Також ЗСУ підійшли до другої лінії оборони армії РФ на заході Запорізької області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: "Мені подарували на день народження три буханці хліба": мешканці Роботиного розповіли, як жили в окупації

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новогорівки (15 км на південний захід від Сватового). Також російські війська безуспішно атакували в районах Серебрянського лісу, Кремінної та Білогорівки. Позиційні бої продовжуються біля Торського та в районі Серебрянського лісу. У свою чергу, українські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кременна.

Обстановка у Донецькій області

Українські війська продовжили наступальні операції та просунулися на північ від Бахмута. ЗСУ просунулися на захід від Залізнянського. Також, українські сили здійснили просування поблизу Кліщіївки та захопили російські передові позиції на захід від населеного пункту.

Російські війська продовжували наступальні операції на ділянці Авдіївка - Донецьк, але не просунулися. Українські сили відбили російські атаки на південь від Авдіївки, поблизу Мар'їнки та на північний захід від Новомихайлівки.

Обстановка на південному фронті

ЗСУ продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області та підійшли до другої лінії оборони окупантів. Українські сили просунулися на південь від Роботиного та на схід у напрямку Вербового. Також, українські сили досягли успіху в напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки. Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Малої Токмачки.

Українські сили завдали удару по командному пункту одного з підрозділів 58-ї загальновійськової армії РФ у Токмаку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Можемо опинитися у скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають окупантів