RU  UA

Український десант у Криму: яка була задача спецоперації на Тарханкуті

Висадка спецназу Головного управління розвідки на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму є надзвичайно важливою та результативною спецоперацією Сил оборони України.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів генерал-лейтенант, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

Читайте: У ГУР розкрили деталі "бавовни" на мисі Тарханкут у Криму: вибух потрапив на відео

За його словами, аналогічні за значущістю операції проводять і інші структури, включаючи Сили спецоперацій, Міністерство оборони, СБУ, щоб постійно тиснути на ворога, особливо там, де він уразливий і не чекає на удар, і, отже, концентрує важливі об'єкти.

"Така собі стратегія малих порізів щодо об'єктів у Криму", - охарактеризував він.

Ігор Романенко зазначив, що за останні дні у кількох місцях проходили подібні операції – це і висадка на Тарханкуті, і вербування пілота російського Мі-8 тощо. "Битимемо не лише по об'єктах у Криму, а й зі стратегічних об'єктів на території РФ", - зазначив генерал-лейтенант.

За його словами, удар по Тарханкуту важливий, тому що там місцевість дозволяє розміщувати системи РЛС та засоби радіотехнічної розвідки та боротьби. Росіяни з Тарханкуту вели морську та повітряну розвідку на захід, південний захід та північний захід від кримського узбережжя. "Враховуючи характер наших дій в акваторії Чорного моря та в повітряному просторі біля півострова, стояло завдання знизити технічні можливості окупанти в плані розвідувального потенціалу. Саме це і було зроблено нашими військовими, які на 4 катерах висадилися та повністю виконали бойові завдання щодо знищення військового потенціалу ворога", - підсумував екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, що вперше в історії крилата ракета "Нептун" Військово-морських сил ЗС України знищила особливо важливу наземну мету - радар повітряної розвідки 48Я6-К1 "Підліт" зі складу зенітно-ракетної системи С-400 "Тріумф".

  • Вас може зацікавити:

Окупантів у Криму вночі атакувала "зграя" дронів: що відомо

Звільнення не за горами: Буданов зробив заяву щодо спецоперації в Криму

Є багато "200-х": стало відомо, що саме знищили українські бійці під час висадки в Криму