RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

Всі новини

Мінус 4 крилаті ракети, за добу – 23 зіткнення з окупантами: зведення Генштабу

Сили оборони впродовж поточної доби відбили десятки спроб штурму ЗС РФ та просунулися на Мелітопольському напрямку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 27 серпня.

Впродовж доби ЗС РФ завдали 11 ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснили 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення. Силам ППО вночі вдалося знищити 4 крилаті ракети "Калібр", якими ворог атакував Україну. Також впродовж доби відбулося 23 бойових зіткнення.

Читайте також: ЗСУ просуваються найскладнішою ділянкою оборони окупантів: звіт ISW і свіжі карти боїв

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ЗС РФ завдали авіаційного удару в районі Кіндратівки Сумської області. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, серед яких Хрінівка, Клюси, Лісківщина Чернігівської області; Середина-Буда, Вільна Слобода, Сімейкине, Волфине, Кіндратівка, Садки Сумської області та Окіп, Стрілеча, Олійникове, Гатище, Нестерне Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог застосував авіацію в районах Надії, Твердохлібового та М’ясожарівки Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам'янка, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗС РФ провели безуспішний штурм в районі Новоєгорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Кармазинівка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине Луганської області та Торське, Діброва, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗС РФ безуспішно вели наступ в районі Кліщіївки Донецької області. Ворожа артилерія обстріляла понад 10 населених пунктів, серед них Васюківка, Маркове, Часів Яр, Іванівське, Біла Гора, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку з мінометів та артилерії ворог обстріляв Керамік, Новокалинове, Авдіївку, Карлівку, Первомайське, Невельське, Донецької області.

На Мар’їнському напрямку артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Олександропіль, Гостре, Мар’їнка, Побєда, Парасковіївка, Водяне Донецької області. Ворог також безуспішно намагався штурмувати наші позиції в районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку ворог задіяв авіацію в районі Золотої Ниви Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали населені пункти Богоявленка, Шахтарське, Времівка, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська авіація працювала в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів, серед яких Новоандріївка, Ольгівське, Червоне, Гуляйпільське, Єгорівка, Малі Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог з авіації завдав ударів в районах Миколаївки, Микільського та Антонівки Херсонської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 10 населених пунктів, серед яких Зміївка, Томарине, Бургунка, Тягинка, Херсон, Білозерка та інші.

Командування зазначає, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Бійці закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація впродовж поточної доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та 1 - по ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 склад боєприпасів, 2 станції РЕБ та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Раніше ми розповідали, що означає успіх ЗСУ у районі Роботиного.

Вас може зацікавити:

ЗСУ наблизилися до другої лінії оборони росіян, яка може бути слабшою: звіт ISW та карти боїв

Росіяни розігнали "зраду" про втрату Роботиного

Паніка на півдні: чому закотили істерику російські пропагандисти