RU  UA

Першу лінію оборони ворога прорвано: що означає успіх ЗСУ біля Роботиного

Звільнення ЗСУ селища Роботине Запорізької області відкриває українським воїнам дорогу на Токмак і далі вже до Криму.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він підкреслив, що артилерія України вже дістає до Токмака, який сам по собі ЗСУ не цікавий. Однак важливо перерізати залізничне та автомобільне сполучення через Токмак та його округу, щоб усі окуповані райони, що знаходяться на північний захід від міста, опинилися в оперативному оточенні.

На цьому напрямі ситуація для ворога залишається непростою. Росіяни, розуміючи, що першу лінію оборони прорвано, поспіхом намагаються зміцнити другу та третю лінії оборони, що для них вкрай проблематично.

Читайте також: ЗСУ наблизилися до другої лінії оборони росіян, яка може бути слабшою: звіт ISW та карти боїв

Насамперед у них немає на це часу. Крім того, у росіян недостатньо людських ресурсів.

"Брак особового складу на півдні ворог намагається компенсувати шляхом рокадного переміщення військ уздовж лінії фронту. Саме таким способом російське командування намагалося шляхом перекидання бурятів зміцнити позиції під Роботино, але безуспішно", - підкреслив військовий експерт.

Ще однією проблемою для росіян є їхні власні мінні поля, які вони встановили між першою та другою лінією оборони. Плутанина полягає в тому, що у пересувних окупаційних підрозділів бувають на руках формуляри мінних полів і загороджень, які встановлювали інші підрозділи.

"Їм доводиться йти навмання через лазівки між полями. Будь-який крок убік, і вони самі підриваються на мінах. Або наша розвідка обчислює ці лазівки, а потім там працює наша артилерія", - резюмував Олег Жданов.

Раніше ми писали, що ЗСУ мали успіх на Мелітопольському напрямку та закріплюються на досягнутих рубежах.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни розігнали "зраду" про втрату Роботиного

Паніка на півдні: чому закотили істерику російські пропагандисти

”Мені подарували на день народження три буханці хліба”: жителі Роботиного розповіли, як жили в окупації, відео