RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Проблема не лише в ТЦК: генерал розповів, що не так з мобілізацією в Україні

Боротися з проявами корупції в ТЦК потрібно, але військкомати не можна називати найкорумпованішою частиною України.

Про це в інтерв'ю виданню "Телеграф" розповів ексголова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Зокрема, генерал вважає неправильним підхід, коли влада звинувачує усі ТЦК у корупції. З його слів, масове звільнення обласних військкомів, обшуки в військкоматах та рішення про розформування колишнього кадрового складу – "це якась кампанійщина".

Читайте також: В Україні існує ще одна причина відмови від мобілізації: юрист озвучила деталі

Маломуж зазначає, що корупція пронизала практично всі гілки влади, тому не треба звинувачувати у всіх гріхах виключно Міноборони.

"ТЦК виконували свою роботу. Чи погано, чи добре, але виконували. Наші війська отримували та отримують поповнення. До того ж з правового боку масове звільнення обласних військкомів, без пред’явлення відповідних звинувачень - це порушення прав людин. За такою логікою - давайте звільнимо всіх, хто так чи інакше задіяний у сфері держзакупівель, усіх митників, весь держапарат тощо. І до чого ми прийдемо?" - продовжив Маломуж в інтерв'ю.

Генерал армії також скептично відноситься до ініціативи замінити всіх військкомів фронтовиками. З його слів, серед ветеранів бойових дій будуть неграмотні офіцери, які можуть провалити процес комплектування армії під час загальної мобілізації. Фронтовиків, як вважає Маломуж, треба відправляти не до ТЦК, а до навчальних центрів, аби вони передали свій досвід чоловікам, які відправляються на фронт.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що треба знати студентам про відстрочку під час призову.

Вас може зацікавити:

Воєнкомів-хабарників треба садити, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ

Війна проти військкоматів: чому влада програє цю боротьбу

"Лікарю, у мене болить": чому ВЛК гребуть в армію хворих і інвалідів