RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ліквідація Пригожина не на руку Путіну: в ISW назвали, хто отримав найбільшу вигоду

Міноборони Росії хотіло бути першою організацією, яка візьме на себе контроль над залишками ПВК "Вагнер". Путін не керує процесом розпуску комерційної армії, а передав цю відповідальність міністерству оборони Росії.

Такої думки дотримуються аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Кремлівська вендетта: за що поплатився Пригожин

Так, аналітики наводять думку колишнього журналіста-розслідувача російської служби ВВС Андрія Захарова, котрий, посилаючись на неназвані джерела, повідомив, що Путін дозволив Пригожину продовжувати операції ПВК "Вагнер" на Близькому Сході та в Африці, але наказав не втручатися в Україну або Росію під час однієї з двох їхніх зустрічей після збройного заколоту Пригожина.

Також Захаров повідомив, що міноборони Росії активізувало зусилля, щоб "задушити" ПВК "Вагнер" в Сирії та Африці, а Пригожин разом з керівництвом "Вагнера" прилетів до Москви, щоб спробувати розв'язати це питання перед його вбивством.

Журналіст зазначив, що наразі доля ПВК, включно з його військовими контрактами та контрактами на видобуток нафти, газу і золота на Близькому Сході й в Африці неясна. Також він вважає, що третя сторона, можливо, інша російська силова структура, повинна прийняти закордонні активи Вагнера, а не доручати це Міноборони Росії, щоб запобігти напруженню і знищенню цих активів.

Російське джерело також стверджувало, що МО РФ, можливо, поспішало з розформуванням ПВК "Вагнер", тому що Кремль ще не вирішив його долю і, через те, що МО РФ хотіло бути першою організацією, яка візьме на себе контроль над залишками ПВК "Вагнер".

Аналітики зазначають, що ISW не може самостійно підтвердити правдивість цих повідомлень, але якщо вони відповідають дійсності, це може свідчити про те, що Путін не керує процесом розпуску ПВК "Вагнер", а передав цю відповідальність міноборони. Однак сплеск цих повідомлень у російських спільнотах "воєнкорів" і опозиціонерів може також бути спробою відокремити Путіна від вбивства Пригожина і можливого розпуску ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, найманці "Вагнера" почали бунтувати через ліквідацію їх ватажка.

  • Вас може зацікавити:

"Я знав його дуже давно": Путін вперше прокоментував смерть Пригожина

Шойгу, Герасимов, де я? Яскраві меми на катастрофу з літаком Пригожина

Падіння чорного "Вагнера": що відбудеться після відправки Пригожина на концерт до Кобзона