RU  UA

Ситуація покращується: як працює тактика ЗСУ по випалюванню артилерії росіян

Ситуація в українських військових на фронті із боєприпасами покращується. Бійці розробили особливу тактику з ефективного знищення артилерії росіян.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів генерал-лейтенант, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

Читайте також: ЗСУ просуваються найскладнішою ділянкою оборони окупантів: звіт ISW і свіжі карти боїв

Він зазначив, що на початку року росіяни використовували близько 50-70 тисяч боєприпасів на добу, а українські сили - близько 7 тисяч. Тоді різниця становила рази, нині ж - ситуація стала значно краща.

"Поліпшити становище можна контрбатарейною боротьбою, так артсистеми НАТО, доступні нам, б'ють точніше й надалі. У порівнянні з травнем кількість знищених російських артилерійських позицій збільшилася втричі - було 200, а зараз зросла приблизно до 600 знищених установок на місяць", - пояснив він.

З огляду на те, що російські окупанти розпочинали півтора року тому вторгнення з 5 тисячами артилерійських систем, то зараз число залишається хоч і на високому рівні, однак все одно скорочується щомісяця, додав Ігор Романенко.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу, українські війська мають успіх у напрямку Вербового на південному фронті. Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни перекидають оперативні резерви з інших напрямків: що відбувається на південному фронті

Є певні успіхи: ЗСУ просунулися на Запорізькому напрямку, карта боїв

Першу лінію оборони ворога прорвано: що означає успіх ЗСУ біля Роботиного