RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Поширена помилка багатьох дачників: чому не можна залишати опале листя в саду

Деякі дачники не прибирають опале листя в саду, вважаючи його природним добривом. Проте це не завжди так і цей біоматеріал може стати джерелом чималих проблем, якщо його не прибрати.

Про це інформує Ukr.Media.

Передусім опале листя є чудовим прихистком для багатьох шкідників, таких як слимаки, равлики та окремі види комах. Ці шкідники не лише можуть зашкодити рослинам, але й стати джерелом поширення різноманітних хвороб. Крім того, вологе листя стає ідеальним середовищем для розвитку грибкових захворювань, які можуть заразити рослини на вашій ділянці.

Не варто листя залишати і з естетичної точки зору – спочатку воно виглядає красивим жовтогарячим килимом, проте вже зовсім скоро перетворюється на коричневу брудну квашу із неприємним запахом.

Окрім того, опале листя може стати бар'єром, що заважатиме воді проникати до коренів рослин. Це може призвести до їх пересихання та стресу.

Варто наголосити, що після збору листя його можна використовувати для компостування, що допоможе зберегти поживні речовини та поліпшити структуру ґрунту.

Раніше ми писали, як не можна поливати город восени.

  • Вас може зацікавити:

Як можна використовувати опале листя в саду та на городі: 10 способів

Як і навіщо боротися з бур'янами восени: поради городникам

Восени чи навесні? Коли краще удобрювати грядки і які добрива потрібні