RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Ми ох**ваємо тут": офіцер ЗСУ жорстко висловився про мільйони на газони, асфальт і пам'ятники

Українські військові шоковані витратами бюджетних коштів в тилу і відносно мирних містах на тлі браку у війську необхідної зброї, техніки і дронів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів офіцер аеророзвідки 59-ї бригади ЗСУ Андрій "Хохол" Серган.

Читайте також: Хотіли купити годинник на 5 млн гривень, але передумали: у КМДА розгорівся новий скандал через тендери

Якби українська армія була забезпечена на всі сто відсотків, тоді було б зрозуміло, навіщо стригти газони та навіщо перестилати живий асфальт на окружній Києва.

"І ми це все бачимо і читаємо. І в нас руки опускаються. У нас реально не вистачає дронів, тепловізійних засобів і ще дуже багато. Якби армія була забезпечена на всі сто відсотків, тоді я розумію навіщо стригти газони і навіщо перестилати більше-менш живий асфальт на окружній Києва. А зараз мене хоч убийте – не розумію. Тому так, тил нас підставляє", - розповів військовий.

Він розповів про те, що ті білборди, які висять, що, наприклад, той самий Київ виділив мільярд на армію – він виділив ті кошти, як за законом мав виділити.

"Військові частини платять ЄСВ, з нього 20% згідно із законом має перейти в ту ж частину на оздоблення територій або на певні потреби частини. Якби вони 20% заплатили, а потім ще зверху мільярд кинули, то я зрозумів би, про що вони говорять А зараз йде спекуляція поняттями, передвиборча кампанія, на цьому піаряться. На чому ви піаритеся? На тому, що платите те, що мали заплатити?", - ставить питання "Хохол".

Він також зазначив, що багато українських міст взагалі не мають військових частин та не донатять.

"Міста можуть донатити. Територіальні громади можуть донатити, перераховувати мільйони на ті ж "мавики", контейнери, які потрібно закопувати... Дуже багато потреб є, і вони не закриті. І через ці незакриті потреби вмирають хлопці. А ми витрачаємо гроші ( громади) ні на що. На те, що не має значення. Той пам'ятник, той міст на Оболоні (за рахунок іноземних інвесторів) або бруківка біля ЦУМу – це все не має значення, тому що життя людей ми втрачаємо", - заявив він.

Військовий також звернувся до "Апострофа" та інших ЗМІ:

"Ви як медіа повинні закликати громади якось купувати ці дрони, щоб врятувати цих людей. Ці люди зголосилися добровольцями на початку великого вторгнення, підписали контракти та пішли захищати. А у нас таке враження, що людське приймається за лохівське. Ми не лохи. Ми коли читаємо це все, ми ох**аємо тут", — зазначив військовий.

Більше читайте у матеріалі "Апостроф": Якщо не буде мотивації самому йти у військкомат, ми цю війну не виграємо – офіцер ЗСУ "Хохол"

  • Вас також може зацікавити:

Переплюнули барабани та овочерізки: у Києві хочуть на 6 млн гривень посадити дерева та чагарники

Барабани та овочерізки купували не для сховищ: з'явилося несподіване пояснення скандальним тендерам

Київський ліцей виправдався через сковороду за 700 тисяч гривень: це дуже потрібні речі для дітей