RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

За добу – 31 зіткнення, знищено 4 ЗРК окупантів: зведення Генштабу за 1 вересня

У Генеральному штабі розповіли про ситуацію на фронтах станом на вечір п'ятниці, 1 вересня. Противник продовжив завдавати ракетні та авіаційні удари.

Про це йдеться у вечірньому зведенні.

Читайте також: Карта бойових дій 1 вересня: яка зараз в Україні ситуація на фронтах

Зазначається, що за добу Росія завдала чотири ракетних, 30 авіаційних ударів, здійснила 32 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Унаслідок атак є загиблі та поранені серед мирного населення. Зазнали руйнувань житловий фонд та інша інфраструктура.

Висока ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території країни.

Загалом за добу відбулось 31 бойове зіткнення.

Волинський та Поліський напрямки: без змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки: росіяни здійснили мінометні та артобстріли понад 20 н. п, це, зокрема, Гута-Студенецька, Карповичі Чернігівської області, Винторівка, Сімейкине, Волфине, Володимирівка Сумської області та Уди, Караїчне, Хрипуни, Колодязне на Харківщині.

Куп’янський напрямок: окупанти вели безуспішні наступи в районі Новоселівського на Луганщині. Завдали авіаудару в районі Крохмального Харківської області. Від обстрілів постраждали 10 н. п., зокрема Строївка, Новомлинськ, Петропавлівка та Дружелюбівка Харківської області.

Лиманський напрямок: завдали авіаударів біля Новоєгорівки та Білогорівки в Луганській області. Від артобстрілів постраждали понад 10 н.п., з-поміж Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Мирне, Торське, Свято-Покровське, Івано-Дар'ївка, Никифорівка та Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок: вели безуспішні наступи біля Курдюмівки Донецької області. Завдали авіаударів біля Ступочків, Білої Гори, Нью-Йорка Донецької області. Від артобстрілів постраждали понад 15 н. п., серед них Васюківка, Григорівка, Бахмут, Біла Гора, Дачне та Південне на Донеччині.

Авдіївський напрямок: вели наступи в районі Сєверного Донецької області. Без успіху. Продовжили завдавати обстрілів по н. п. Керамік, Степове, Сєверне, Невельське, Мемрик на Донеччині.

Мар’їнський напрямок: вели безуспішні наступи в районі Красногорівки Донецької області. Артобстрілів зазнали н. п. Олександропіль, Гостре, Мар’їнка, Новомихайлівка та Катеринівка Донецької області.

Шахтарський напрямок: були невдалі наступи біля Великої Новосілки Донецької області. Завдали авіаудару в районі Старомайорського Донецької області. Від артобстрілів постраждали понад 10 н. п., серед них Водяне, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Урожайне, Вільне Поле та Новопіль на Донеччині.

Запорізький напрямок: завдали авіаударів в районі Малинівки Запорізької області. Від артобстрілів постраждали понад 15 н .п., серед них Новодарівка, Червоне, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Малі Щербаки Запорізької області та Нікополь на Дніпропетровщині.

Херсонський напрямок: обстріляли з артилерії близько 10 н. п., серед них Золота Балка, Милове, Козацьке, Бургунка, Токарівка та Янтарне Херсонської області.

"Авіація сил оборони протягом доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 - по зенітно-ракетним комплексам противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 склад боєприпасів та 1 радіолокаційну станцію противника", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, українські бійці на Луганському напрямку поблизу Білогорівки за допомогою снайперів Сил спеціальних операцій ЗСУ змогли полонити майже два десятки російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ просуваються, попри контратаки росіян: оновлені карти боїв

Окупанти у пастці? Маляр розповіла про поточну ситуацію в Бахмуті

"Нас просто відправляють на м’ясо": чергова "порція" окупантів підняла бунт, відео