RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Карта бойових дій 1 вересня: яка зараз в Україні ситуація на фронтах

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Запоріжжі та відображають контратаки росіян у районах Бахмута та на лінії Сватове-Кремінна.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ просуваються найскладнішою ділянкою оборони окупантів: звіт ISW і свіжі карти боїв

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Війська РФ продовжили атаки на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і не досягли успіхів. Окупанти провели безуспішні наступальні операції в районі Новоєгорівки (16 км на південний захід від Сватового) та Білогорівки (13 км на південь від Кремінної). Офіційний представник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що війська РФ безуспішно атакували українські позиції в районі Серебрянського лісництва (10 км на південний захід від Кремінної). Своєю чергою, ЗСУ продовжили наземні атаки на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але без видимих результатів.

Обстановка на Донбасі

Українські війська провели наступальні операції біля Бахмута та просунулися вперед. Генштаб ЗСУ та заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомили, що українські сили продовжують вести наступальні операції на південь від Бахмута і досягли невстановленого успіху на Бахмутському напрямку. У Міноборони РФ заявили, що ЗСУ безуспішно атакували райони н.п. Богданівка (6 км на північний захід від Бахмута), Андріївка (10 км на південний захід від Бахмута) та Майорське (17 км на південь від Бахмута).

У Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти провели безуспішні наступальні операції в районі Кліщіївки та Курдюмівки. Також війська РФ провели безуспішні наступальні операції в районі Мар'їнки (безпосередньо на захід від міста Донецьк) та Новомихайлівки (10 км на південний захід від Донецька).

Обстановка на південному фронті

ЗСУ продовжили наступальні дії вздовж адміністративного кордону між Донецькою та Запорізькою областями, але не просунулися вперед. У Генштабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони відобразили напад російських військ у районі Старомайорського. Також, українські сили продовжили наступальні дії на Мелітопольському напрямі та досягли там успіху. ЗСУ просунулися ближче до західної околиці Вербового, але досі не прорвали низку підготовлених російських оборонних позицій безпосередньо на захід від населеного пункту. Війська РФ провели обмежені невдалі контратаки на заході Запорізької області в районі Вербового.

Українські сили продовжують обмежену активність у дельті Дніпра на східному березі Херсонської області. Невеликі українські групи продовжують діяти на лівому березі в районі Антонівського мосту та продовжують спроби закріпитися на північний схід від Підстепового (17 км на схід від Херсона).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Можемо опинитися у скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають окупантів