RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Голова Ворзеля назвав росіян "старшими братами": в мережі хвиля обурення

Староста Ворзеля Київської області Андрій Липовецький став фігурантом скандалу, назвавши росіян "старшими братами і родичами".

Скандальний відеоролик оприлюднили у Facebook.

Зазначається, що Андрій Липовецький зробив скандальну заяву у п'ятницю, 1 вересня. Під час промови староста Ворзеля назвав росіян "старшими братами і родичами", а повномасштабну війну - "нагараздами".

Читайте також: Можуть "посадити" на 5 років: що відомо про затриманого полтавського блогера, який ображав військових

"Ми сьогодні рухаємося вперед, незважаючи на такі складнощі. Я хочу побажати нам всім здоров'я, божої благодаті, яка нам потрібно щоденно, щоб ми могли перенести усі ті труднощі, які нам послали наш родич чи наш старший брат... Задуматися над нашим життям, як правильно чи неправильно ми рухаємося", - зазначив Липовецький, виступаючи перед мешканцями Ворзеля.

Авторка допису, яка оприлюднила відеоролик, зазначила, що вранці 2 вересня звернулася до СБУ та зафіксувала своє звернення щодо цієї ситуації. Жінка окремо назвала Липовецького "консервою, яка чекає на свій час".

Подібна заява старости Ворзеля викликала неабияку хвилю обурення в соціальних мережах. Деякі користувачі назвали Липовецького колаборантом та нагадали, що населений пункт тимчасово перебував в російській окупації.

"Який кошмар", "Оце так панібратство", "Це староста привид. Під час окупації його і близько не було. Ані підтримки, ані інформування, а вже за якусь допомогу я взагалі мовчу", "Староста мабуть злиняв під час вторгнення його братів?", "Що взагалі відбувається? Це зневага, плювок в лице нашим захисникам", "Він 100% колаборант", - зазначили користувачі у коментарях під дописом.

Раніше ми розповідали, що в Полтаві затримали фітнес-тренера, що ображав військових.

Вас може зацікавити:

Фейкова "героїня": на Харківщині військком нарахував своїй знайомій майже 700 тисяч "бойових"

"Ти воєнний чи шо?" В Полтаві скандальний фітнес-тренер облаяв працівників ТЦК, відео

На голову дитині впала штанга: в Рівному розгорівся скандал через смерть 10-річного хлопчика, фото