RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Протягом доби відбулось 25 зіткнень: зведення Генштабу за 3 вересня

Станом на вечір 3 вересня, 557-й день повномасштабного російського вторгнення, окупанти безуспішно вели наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Водночас українські Сили оборони продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку та знищувати військову техніку противника.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Повний "Тунець": ЗСУ підбили катер з російським десантом на борту, відео

Обстріли України ЗС РФ

У неділю, 3 вересня, окупанти завдали один ракетний та 39 авіаційних ударів, а також здійснили 24 обстріли з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах. У результаті російських обстрілів загинули та постраждали цивільні, а також пошкоджено житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках рашисти завдали авіаційного удару в районі Стрілечої Харківщини та здійснили мінометні, артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, серед яких:

  • Ворожба, Мезенівка, Кіндратівка, Уланове Сумщини;

  • Вовчанськ, Гатище, Бударки, Нескучне Харківщини.

На Куп’янському напрямку обстрілів зі сторони ЗС РФ зазнали Тополі, Дворічанське, Колодязне, Кислівка Харківщини.

На Лиманському напрямку ворог безуспішно наступав в районі Новоєгорівки Луганщини, а також завдав авіаційних ударів в районах Чернещини Харківської області, Спірного Донеччини та Білогорівки на Луганщині. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема:

  • Невське, Білогорівка Луганщини;

  • Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Богданівки, Кліщіївки, Курдюмівки, Північного Донеччини. Артилерійських обстрілів російської армії зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема:

  • Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Північне Донеччини.

На Авдіївському напрямку окупанти безуспішно наступали в районі Авдіївки Донеччини, а також обстріляли з артилерії та мінометів такі населені пункти:

  • Невельське, Карлівка, Авдіївка, Сєверне, Новокалинове Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ окупантів в районі Мар’їнки Донеччини. Артилерійських обстрілів зазнали:

  • Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донеччини.

На Шахтарському напрямку ворог обстріляв з артилерії понад 10 населених пунктах, зокрема:

  • Вугледар, Водяне, Пречистівка, Урожайне Донеччини.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Приютного Запорізької області. ЗС РФ завдали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Новоданилівки і Роботиного. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема:

  • Левадне, Малинівка, Червоне, Гуляйпільське, Оріхів, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів в районах Антонівки, Миколаївки, Ольгівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Миколаївка Херсонщини та місто Херсон.

ЗСУ

У свою чергу, Сили оборони продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація 3 вересня завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також п'ять ударів по ЗРК окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за добу уразили десять артилерійських засобів на вогневих позиціях, а також один ЗРК ворога.

Нагадаємо, військовий розповів про тактику ЗСУ на півдні.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ роздали квитки на Кобзона сотням окупантів: оновлені втрати РФ від Генштабу

Росія атакувала південь України "шахедами": що відомо на ранок

Закінчення війни у 2023 році цілком реальне - боєць ЗСУ