RU  UA

Ворог виніс урок після втечі з Харківщини: військовий розповів про тактику ЗСУ на півдні

Сили оборони України під час контрнаступу в Запорізькій області просуваються малими групами, тому цю операцію не варто порівнювати зі звільненням Харківщини.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Віктор Бурлик.

За його словами, Мелітопольский напрямок досить динамічний, де тривають потужні наступальні дії з боку Сил оборони. Росіяни, зі свого боку, активно підтягують сюди свої резерви та бронетехніку.

Читайте також: На Запоріжжя прибуло 1,5 тисячі "бойових бурятів": зведення Генштабу ЗСУ

"Основне завдання після того, як звільняється якийсь населений пункт чи якась ділянка фронту, – це стабілізаційні заходи. Ворог може в будь-який момент контратакувати, оскільки це нещодавно були "його" позиції. Це наражає на небезпеку військовослужбовців Збройних сил України. Після стабілізаційних закладів, вже коли там виставляються опорні і спостережні пункти, вже можна говорити про подальші наступальні дії. Саме на Мелітопольському напрямку часто буває, коли одні й ті самі позиції переходять з рук у руки", - зазначив військовослужбовець у розмові з "Апострофом".

Боєць впевнений, що не варто недооцінювати ворога та казати, що він тікає зі своїх позицій, кидаючи зброю. ЗС РФ намагаються стримати просування Сил оборони, тому ЗСУ повільними кроками звільняють окуповану територію.

Окремо військовослужбовець наголосив, що українська армія не може вести наступ великою кількістю бронетехніки, оскільки її можуть знищити, якщо в повітрі почне процювати російська авіація. За словами Бурлика, контрнаступ ЗСУ на Мелітопольському напрямку не варто порівнювати з операцією у Харківській області.

"Можу сказати, що на перших рубежах, які брали Збройні сили України, була достатня кількість боєкомплекту та стрілецької зброї - вони були дуже готові до оборони. Якщо би наступ був настільки потужним, як на Харківському напрямку… Але б ми точно цього не змогли зробити, бо ворог знав про те, що він буде", - резюмував він в етері Апостроф TV.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Закінчення війни у 2023 році цілком реальне - боєць ЗСУ

Вас може зацікавити:

Потрохи евакуюються з Токмака: майор НГУ про страх окупантів перед ЗСУ і про ціну наступу на Півдні

Якщо не буде мотивації самому йти у військкомат, ми цю війну не виграємо - офіцер ЗСУ "Хохол"

Офіційно: Сили оборони прорвали першу лінію оборони росіян