RU  UA

Тактика принесла результати: в ЗСУ підбили підсумки щоденного випалювання ворожої артилерії

Завдяки злагодженій тактиці українських військових, ЗСУ вдалося вийти на паритет із росіянами за артилерійськими засобами поразки й вже найближчим часом вони почнуть їх перевершувати коштом більш точної та ефективної контрбатарейної боротьби.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олег Калашніков, пресофіцер 26-ї артилерійської бригади.

"Окупанти не встигають поповнювати свої втрати. У серпні у нас був свого роду рекорд за кількістю знищеної російської ствольної артилерії - майже 700 одиниць. Якщо брати загалом за все літо, то буде близько 2 тис. російських установок. Якщо брати ще ширше з травня Щодо серпня включно, то ми в середньому щомісяця знищували по 640 артустановок противника. Йдеться про дуже суттєві показники", — розповів він.

Читайте також: Сили оборони просуваються вздовж лінії укріплень РФ на Запоріжжі і процвітають: звіт ISW і свіжі карти боїв

Військовий наголосив, що російське ПВК має можливість щомісяця постачати на фронт 200-300 стволів. При цьому в українських військових браку немає, оскільки вони використовують надану зброю розумно.

"Ми витрачаємо їх не настільки безглуздо як росіяни, який буквально цілі площі намагаються накривати артилерійським і ракетним вогнем. Місцями й авіацію використовувати. Ми ж діємо більш точково і більш прицільно, щоб був ефект за відносно невеликої витрати БК", - резюмував Калашников.

Раніше ми публікували ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Росія влаштувала масований обстріл Києва перед візитом Блінкена

Збито десятки цілей, але є і влучання: в Повітряних силах розповіли про роботу ППО

Кобзон знову "дуже радий": оновлені дані Генштабу про втрати РФ