RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Сили оборони просуваються вздовж лінії укріплень РФ на Запоріжжі і мають успіхи: звіт ISW і свіжі карти боїв

Сили оборони України просунулися вперед в районі Роботиного та на північний захід від Вербового на Запоріжжі та потіснили росіян на південь від Андріївки та в районі Кліщіївки біля Бахмута.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ просуваються найскладнішою ділянкою оборони окупантів: звіт ISW і свіжі карти боїв

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська вели безуспішні наступальні операції поблизу Новоєгорівки та Білогорівки. Своєю чергою, українські війська проводили наступальні дії в районі Кремінної.

Обстановка на Донбасі

Українські війська проводили наступальні операції на Бахмутському напрямку. Українські сили досягли успіху на південь від Андріївки та на південь від Бахмута, де зміцнюють свої позиції. Начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що українські війська просуваються в районі Кліщіївки. Українським військам вдалося просунутися до західної частини Кліщіївки та взяти під контроль ділянку дороги, що проходить через населений пункт.

Російські війська 5 вересня проводили наступальні операції на південний захід від міста Донецька і не досягли результатів. Генштаб ЗСУ повідомив, що російська армія продовжувала безуспішні наземні атаки поблизу Мар'їнки.

Обстановка на південному фронті

Українські війська збільшили темп наступальних дій та незначно просунулися на кордоні Донецько-Запорізької області. Повідомляється, що українські сили захопили невизначені російські позиції у районах Новодонецького та Новомайорського. Потужний артилерійський вогонь ЗСУ на південний схід від Великої Новосілки знижує моральний дух росіян і знижує ефективність російських мінних полів у цьому районі, оскільки російські сапери не можуть встановити більше мін.

Тривають бої поблизу Старомайорського та Урожайного. Війська РФ здійснили невдалу контратаку поблизу Приютного на кордоні Донецької та Запорізької областей.

Своєю чергою, українські війська просунулися на північний захід та південь від Роботиного та на північний захід від Вербового.

Сили оборони зберігають позиції на східному (лівому) березі Дніпра на Херсонщині, але російські сили нібито стабілізували ситуацію біля Голої Пристані. Підрозділи ЗСУ утримують позиції поблизу Підстепового (близько 12 км на схід від Антонівського мосту). Загалом, ситуація біля Антонівського мосту стає все більш напруженою для окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Можемо опинитися у скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають окупантів