RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Річниця звільнення Балаклії: Залужний показав, як виганяли окупантів, відео

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в день річниці визволення від російських окупантів Балаклії на Харківщині висловив подяку українським військовим та нагадав, як це відбувалося.

Таке повідомлення він розмістив у своєму Telegram.

Читайте також: Успіхів не мають, але зазнають великих втрат: голова Сєвєродонецької РДА про невдалі штурми окупантів

Залужний наголосив, що наступальні дії українських бійців будувалися на взаємодії танкових, механізованих і легких моторизованих підрозділів не без допомоги далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

"Після прориву ворожої оборони успіх розвивали мобільні рейдові групи. Дякую українським захисникам! Разом – до Перемоги!", – йдеться у дописі.

Звільнення цього міста посприяло розвитку подальшого наступу на Куп’янськ та звільненню значної частини Харківської області, додав головнокомандувач.

Російська армія окупувала Балаклію на початку березня минулого року. До цього місто постійно обстрілювали російська війська.

8-го вересня 2022-го під час першого етапу Слобожанської наступальної операції українським бійцям вдалося повернути Балаклію під контроль України.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на п’ятсот шістдесят другу добу повномасштабного російського вторгнення українські бійці продовжують наступати на Запорізькому напрямку, просуваючись неподалік Роботиного і Вербового.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог завдав ракетного удару по житловому району в Сумах: фото і відео наслідків

В центр Кривого Рогу вдарила ракета - є загиблий і багато постраждалих: фото, відео і всі подробиці

Фото дня: в Кривому Розі дістають з-під завалів вцілілого поліцейського