RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ООН працює на перемогу Росії: журналісти розсекретили переписку Гутерріша з Лавровим

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш пропонував главі МЗС РФ Сергію Лаврову повернутися до "зернової угоди", але так, щоб це працювало на перемогу Росії у війні проти України. Зокрема, йшлося про зняття всіх санкцій з агресора.

Про це пише німецьке видання Bild.

Читайте також: Не виконує своїх функцій: Гутерріш закликав реформувати Раду безпеки ООН

Повідомляється, що журналісти видання змогли отримати листування генсека ООН Антоніу Гутерріша з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. У листі Гутерріш пропонував Лаврову повернутися до "зернової угоди". Але так, щоб це працювало на перемогу Росії у війні. Його пропозиція складалася із чотирьох пунктів. Чотирьох "конкретних наріжних каменів угоди між Секретаріатом ООН та Російською Федерацією", яка має "привести до відновлення Чорноморської ініціативи". Усі вони обнуляють санкції проти Росії.

У першому варіанті Гутерріш пропонує скасувати фінансові санкції, введені ЄС проти "Російського сільськогосподарського банку" (РСГБ), який відключено від SWIFT. Зокрема, для обходу санкцій генсек ООН пропонує використовувати спеціально засновану дочірню компанію російського банку під назвою RSHB Capital SA та підключити її до системи SWIFT. Тобто перша людина в ООН хоче створити фейковий банк, який обходитиме санкції ЄС проти російських банків.

Також Гутерріш пропонував страхувати російські судна, які вивозитимуть зерно від українських атак.

"Страхова компанія спільного фінансування ООН для російського експорту продовольства та добрив може заробити з Lloyd's протягом 4-6 тижнів", - йдеться у листі.

Глава ООН пропонує не лише "страхування вантажів для російського експорту продовольства та добрив", але також страхування "каско та P&I". Варто додати, що страхування "каско" - це страхування суден, що використовуються для транспортування, а P&I - комплексне страхування відповідальності за збитки, завдані третіми особами.

У третьому варіанті пропозиції Гутерріш акцентував на можливості розблокування рахунків російських виробників добрив у Європі. Фактично розблокувати кошти, які працюють на вбивство українців. У листі наголошується, що ООН "опрацьовує" це питання.

А ще, генсек ООН пропонував "забезпечити ефективний доступ російських суден, які перевозять харчові продукти та добрива, до портів ЄС через швидкі портові дозволи".

"ООН готова вивчити подальші варіанти полегшення доступу російських судів до портів ЄС, пов'язаних з торгівлею сільськогосподарською продукцією, включаючи спрощені процедури видачі відповідних дозволів, у тому числі перед виходом з російських портів", - цитує видання лист Гутерріша.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ООН зганьбилась заявою про вбивство дітей українськими військовими.

Вас також може зацікавити:

Папа Римський закликав РФ відновити зернову угоду та назвав росіян "братами"

Путіну угода не потрібна: чому росіяни б'ють по зернових терміналах

Пішла в історію? Чи стане трагедією відмова Кремля від зернової угоди