RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ООН зганьбилася заявою про вбивство дітей українськими військовими

Генеральний секретар ООН, місія якої ніяк не може потрапити на окуповану РФ територію України, Антоніу Гутерреш звинуватив як російську армію, так і ЗСУ у вбивствах українських дітей. За результатами його доповіді, окупаційна армія внесена до "ганебного списку".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт генсека перед Радою Безпеки ООН.

Читайте також: "Брат", "Фома" та "філософи": 7 факторів, що перетворили Росію на світову загрозу

Повідомляється, що Організація Об'єднаних Націй також підтвердила, що російські збройні сили та підпорядковані ним угруповання покалічили 518 дітей та вчинили 480 нападів на школи та лікарні. Російські збройні сили також використовували 91 дитину як живий щит. У доповіді Гутерреш зазначив, що він "особливо шокований" великою кількістю вбитих та скалічених дітей, а також нападами російських збройних сил на школи та лікарні.

Генсек ООН додав, що його особливо непокоїть "велика кількість подібних злочинів проти дітей з боку українських збройних сил". За його словами, у звіті також йдеться, що українські війська вбили 80 дітей, ще 175 покалічили, а також здійснили 212 нападів на школи та лікарні.

Ця інформація надзвичайно обурила українську громадськість. Зокрема, журналіст Стас Козлюк наголосив, що ООН склала звіт по інформації дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової, яка, нарівні з Путіним, підозрюється міжнародним кримінальним судом у злочинах проти українських дітей.

"Читаєш новину про доповідь Гутерреша про злочини проти дітей. Там знаходиш згадку, що українські військові, виявляється, теж атакували і дітей, і школи. Тихо офігіваєш такому порівнянню. Де про те, звідки інфа. І читаєш: Доповідь склала Вірджинія Гамба, спеціальний представник генсека ООН з питань дітей та збройних конфліктів. Минулого місяця Гамба зустрілася з уповноваженою РФ з прав дитини Марією Львовою-Бєловою.Тобто, ООН поїхали поговорити зі Львовою-Бєловою? З людиною, підозрюваною прокурором Міжнародного кримінального суду у злочинах проти дітей. Яку вимагають затримати та заарештувати. Але ООН, зважаючи на все, цілком ок отримувати інформацію в такої людини", - написав Козлюк.

Зазначимо, що Офіс генпрокурора повідомив, що за офіційною інформацією ювенальних прокурорів станом на 22 червня 490 дітей загинули через війну Росії проти України. Ще понад 1028 дітей отримали поранення різного ступеня важкості.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Раді безпеки ООН заблокували виступ путінського "дитячого омбудсмена" Львової-Бєлової.

Вас також може зацікавити:

Американці взяли інтерв'ю в дитячого омбудсмена РФ, на яку чекають у Гаазі: у Зеленського відреагували

Депортація дітей і не тільки: ПАРЄ визнала дії Росії геноцидом

"Це будуть наші діти": як окупанти насправді "всиновлюють" українців