RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Погода в Україні у вихідні: синоптики попередили про перші заморозки

Погодні умови в Україні у найближчі часи сформуються під впливом антициклону "Patricia", який прямує до нас із півночі Європи, та сприятиме появі перших заморозків у низці областей.

Про це інформує погодний сервіс Meteoprog.

Читайте: Буде справжнє бабине літо: карти погоди в Україні до 11 вересня

Як попереджають синоптики, завдяки арктичній повітряній масі стовпчики термометрів практично у всіх регіонах, за винятком півдня, вночі опустяться нижче за +10 °С. У той же час в Чернігівській, Київській та Житомирській областях у неділю можливі перші заморозки на поверхні ґрунту, особливо у низинах, балках, ярах, уздовж річок та по берегах невеликих водойм.

Субота, 9 вересня

На заході країни малохмарно, без опадів. Температура повітря вночі становитиме +7…+12 °С, вдень +21…+26 °С. У Карпатах вночі +4...+9 °С, вдень +13...+18 °С.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься від +7 до +12 °С, вдень +16…+21 °С.

У центральних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі опуститься до +8…+13 °С, вдень +18…+23 °С.

У південній частині України та у Криму малохмарно, без опадів. Температура повітря вночі становитиме +10...+15 °С, в денні години +23...+28 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. На Луганщині вночі та вранці місцями не виключено невеликий короткочасний дощ. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +15…+20 °С.

Неділя, 10 вересня

У західних регіонах малохмарно, без опадів. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, на Прикарпатті та Закарпатті +7…+12 °С. Вдень повітря прогріється до +22…+27 °С.

У північних областях сонячна та суха погода. Вдень максимальна температура у регіоні становитиме +18…+23 °С, але вночі опуститься до +2…+7 °С, у Чернігівській та Київській областях на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки до -3 °С.

У центральних областях сонячно, без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +3…+8 °С, вдень повітря прогріється до +18…+23 °С.

У південних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +5…+10 °С, у Криму та Одеській області до +13 °С. Вдень +19…+24 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі становитиме +4…+9 °С, вдень +17…+22 °С.

Нагадаємо, синоптики пообіцяли восени цілих три бабиних літа.

  • Вас може зацікавити:

"Літня" температура і перші заморозки: якою прогноз погоди в Україні у вересні

Літо не поспішає йти з України: чого чекати від погоди у вересні

Осінь буде аномальною: синоптикиня здивувала прогнозом на найближчі місяці