RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Надання відпусток під час війни: в Україні хочуть ввести революційні зміни

В Україні пропонують всім демобілізованими ЗСУ, які повернуться до попереднього місця праці, надавати 65 днів відпустки.

Про це заявив перший заступник Голови Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк, інформує Верховна Рада України на Facebook-сторінці.

Зазначається, що законопроєкт 8313 уже ухвалено Верховною Радою у першому читанні.

Читайте також: Квартира за рахунок держави: кого з УБД мають забезпечити житлом та в який строк

"Ми передбачаємо надання всіх демобілізованим ЗСУ, які повернуться до попереднього місця праці 60 днів відпочинку, тобто 2 місяці. І ці 2 місяці будуть зараховані їм, як страховий стаж. Це те, що робить держава задля підтримки цих людей, які сьогодні боронять нашу державу", - заявив Цимбалюк.

Окрім цього, законопроєктом дозволяється від 15 до 30 днів відпустки за сімейними та іншими обставинами всім цивільним. Також регулюється надання відпусток під час воєнного стану особам, які працюють в галузях критичної інфраструктури та у військовій промисловості.

Заступник Голови Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підкреслив, що законопроєктом внормовуються вказівки щодо святкових і робочих днів у колективному договорі між працівником, трудовим колективом і роботодавцем.

Раніше ми писали, що ще одна категорія українців має право на пільги.

  • Вас може зацікавити:

Знижки на оплату газу: які сім категорій мають право

Військовим в Україні збільшили відпустки: скільки було і скільки стало