RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

За добу відбулось понад 30 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

На п’ятсот шістдесят третю добу повномасштабного російського вторгнення російські війська продовжують завдавати ударів по мирним містам України, внаслідок чого страждають та гинуть люди. Водночас ЗСУ гідно тримають оборону на сході та наступають півдні, усього за добу на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що за минулу добу противник завдав 13 ракетних та 64 авіаційних ударів, а також понад 50 разів обстріляв позиції українських військ та цивільні об'єкти з реактивних систем залпового вогню.

Окрім цього ворог атакував Україну 20 дронами-камікадзе типу "Shahed-136/131", 16 із яких вдалося знищити українською ППО. Від підлих ударів російських окупантів постраждали мирні жителі Сум та Кривого Рогу.

Атаки ворожих повітряних сил спричинили пошкодження наступних населених пунктів: Бологівка, Петропавлівка, Кислівка в Харківській області, Білогорівка в Луганській області, Ямполівка, Зарічне, Сіверськ, Веселе, Біла Гора, Північне, Степове, Красногорівка в Донецькій області, Новодарівка, Червоне, Мала Токмачка, Червона Криниця, Роботине, Ясна Поляна в Запорізькій області, Козацьке, Одрадокам’янка в Херсонській області.

Понад 50 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях опинилися під артилерійським обстрілом противника.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не відбулося.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує прикривати державний кордон, утримуючи угрупування своїх військ, а також здійснює активні диверсійні дії в прикордонних районах з метою перешкоджання переміщенню наших військ на небезпечні напрямки.

Читайте також: Новий удар по Росії: британські літаки патрулюють акваторію Чорного моря

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” Куп’янському, Лиманському і Бахмутському на напрямках противник не припиняє спроби прорвати оборону Збройних Сил України в районах Синьківки, Новоєгорівки, Оріхово-Василівки та на південний схід від Діброви. Він також намагається відновити свій контроль над позиціями в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Для заміщення своїх втрат противник продовжує переміщувати резерви на ці напрямки, а також формує штурмові групи, в основному, з в’язнів.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках українські сили оборони зберігають ініціативу, активно тиснуть на ворога і ведуть штурмові операції, поступово звільняючи нашу територію. Українські захисники успішно утримують оборону навколо Авдіївки та Мар’їнки, де протягом доби ворог намагався понад 10 разів відсунути українські війська з їхніх позицій. Мало того, всі напади ворога в районах Новокалинового, Красногорівки та Пречистівки в Донецькій області завершилися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують активну наступальну операцію, завдаючи значних втрат в живій силі та техніці окупаційним військам та змушуючи їх відступати з займаних позицій. У відповідь, противник переміщує на цей напрямок свої найбільш бойові частини, включаючи повітряно-десантні війська, у спробі відновити втрачені позиції. Наприклад, у районі Роботиного Запорізької області вдалося відбити понад 10 таких спроб.

На Херсонському напрямку українські захисники успішно утримують захоплені позиції на лівому березі Дніпра, проводять активну контрбатарейну боротьбу, знищують склади боєприпасів та завдають успішних ударів по тилах противника.

За останню добу авіація Збройних Сил нанесла 9 ударів по зонах концентрації особового складу, техніки та одиниць управління противника. Також була атакована одна командна точка та одна позиція зенітно-ракетного комплексу.

Підрозділами ракетних військ і артилерії, а також за допомогою безпілотних систем було відбулося ураження одного складу боєприпасів, дев'ятьох артилерійських систем, шести командним пунктам управління та одній станції радіоелектронної боротьби противника.

Раніше ми писали, що на "виборчій дільниці" в Бердянську розквітла "бавовна".

  • Вас може зацікавити:

В Сумах завершили розбір завалів після ворожого удару: кадри рятувальної операції

Знищено більше 100 окупантів: офіцер ЗСУ про ситуацію на Лимано-Куп’янському напрямку

Річниця звільнення Балаклії: Залужний показав, як виганяли окупантів, відео