RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ще одна категорія українців має право на пільги: кого торкнеться

Після початку повномасштабної війни в Україні велика кількість українців покинула рідні будинки та переїхала до інших, більш безпечних регіонів. Серед них є багато дітей, які мають права на деякі пільги.

Про це нагадує сайт 5692.

Читайте також: Субсидії в Україні під час війни: як отримати і хто залишиться без допомоги

Діти, які проходять навчання у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, можуть безплатно харчуватися. Такий указ поширюється на навчальні заклади будь-якої форми власності, типу та незалежно від підпорядкування. Для цього батьки дітей із статусом мають звернутися до керівництва закладу.

Також діти зі статусом ВПО, які проходять навчання у ВНЗ на стаціонарі, мають право на державну цільову підтримку для здобуття вищої освіти. Продовження навчання до певного рівня фінансується рахунком держбюджету.

Крім того, діти можуть скористатися безплатним оздоровленням. Для цього переселенцям потрібно звернутися до будь-якого органу самоврядування.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що український уряд розглянув та затвердив зміни до постанови КМУ України за номером 1195, спрямовані на покращення механізму виплат для осіб, які евакуювалися з небезпечних територій. Це має сприяти покращенню умов та полегшенню процедури виплати коштів.

Вас також може зацікавити:

Ще одна категорія українців може отримати виплати ООН: як і хто може оформити допомогу

Українцям розпочали видачу нової гуманітарної допомоги: де та хто може отримати

Приїхали погостювати, а залишилися назавжди: чому до переселенців стали гірше ставитися