RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Скандал на Сумщині: до війська забирають хлопця без кисті руки та з генетичними вадами, фото

У Сумській області ТЦК планує визнати обмежено придатним чоловіка, який має інвалідність з дитинства.

Подробиці історії у своєму Facebook оприлюднив користувач Павло Паламарчук.

За його словами, до армії можуть відправити мешканця Шостки Олександра Денисенка, який має інвалідність з дитинства. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку мають надати відстрочку, однак ТЦК має інші плани.

Читайте також: Зміни у мобілізації обмежено придатних: в Медичних силах ЗСУ дали детальне пояснення

Паламарчук також наголошує, що в Олександра рука без кістки і представникам військкомату одразу надали усі відповідні документи, які підтверджують неможливість проходження служби.

"Сумський обласний ТЦК по повному беспредєлу не взяв до уваги документи про інвалідність, та тиском та введенням в оману відправив Олександра на ВЛК. Де по нормам чинного законодавства, вже практично нічого не порушуючи, зараз лікарі визнають Олександра обмежено придатним. Тому що в нього всі стани - "б" і "в" статтей розкладу хвороб, тобто "обмежена придатність до військової служби", або "обмежена придатність або придатність визначаються індивідуально", - продовжив блогер і зазначив, що представники ТЦК пояснили Олександру, що його довідки нічого не вирішують і він отримає "легку роботу" в лавах Сил оборони.

Паламарчук нарікає на те, що в Шостці є багато чоловіків без інвалідності та родичів представників влади, яких військкомати чогось не мобілізують. Блогер впевнений, що ТЦК планує призвати Олександра до армії, аби виконати план командування щодо комплектування особового складу.

Окремо Паламарчук вказує, що чоловік з Шостки є інвалідом II з дитинства - в нього відсутня кисть (анатомічна кукса) та анатомічне пошкодження ока. Генетичні вади підтверджуються документацією, яку окремо вносили до МСЕК. Але ТЦК відмовляє Олександру в наданні відстрочки.

ка користь від мобілізації цього хлопця із генетичними вадами, без кісті і нормального зору, для посилення обороноздатності країни? А якщо ніякої, і це всім зрозуміло, що без протезування кісті та (не можливого за його патологій)поліпшення зору він непридатний - навіщо це знущання над здоровим глуздом?" - додав блогер.

Блогер також у коментарях оприлюднив світлину посвідчення особи з інвалідності, на якій можна побачити, що Олександр через свої вади щомісячно отримував від держави грошову допомогу. Незважаючи на те, що документ дійсний до 2013 року, користувачі запевняють, що подібний статус людині надається пожиттєво.

Раніше ми розповідали, хто не підлягає бронюванню від мобілізації.

Вас може зацікавити:

Безкоштовне навчання в обмін на службу: в Раді придумали, як "стимулювати" студентів йти в армію

Замість служби - наркопритон: в Рівненському ТЦК затримали "закладника", фото

Перегляд рішень ВЛК та МСЕК: про які нюанси варто знати